top of page

1 minuut no cook spicy tomatensaus


Aangezien het de komende dagen miljoen graden wordt leek het me een goed idee om jullie te verblijden met een no cook noedelsaus. Toen ik bedacht om een tomaat te blenderen met smaakmakers en daar noedels doorheen te roeren vond ik mezelf weer eens vrij briljant. Maar kort daarna verschenen er heel veel no cook tomatensauzen op m'n tijdlijn, deze no cook putanesca bijvoorbeeld en deze saus van mijn nieuwe Instagram-obsessie crispyegg420. Daar ging mijn zelfvertrouwen. Of nou ja, great minds think alike, zullen we maar zeggen.


Misschien heb je in je hoofd dat een goede tomatensaus uren en uren allerzachts moet pruttelen zodat de smaken van de tomaat zich optimaal ontwikkelen. Met deze saus gaan we even helemaal de andere kant op. Juist door de tomaat rauw te eten blijft hij lekker fris, iets waar je met hoge temperaturen toch juist zin in hebt. Met gochujang en sesamolie doet de tomatensaus ietwat Koreaans aan, vandaar dat ik hem oorspronkelijk met noedels wilde eten. Maar ik heb al weken onverklaarbare zin in kleine pasta, daar heb ik het nu dus mee gegeten. Voel je vrij om noedels te gebruiken. Soba lijkt me ook lekker hierbij. Ik at de schelpjes warm, maar even afspoelen onder de koude kraan en dan mengen zou ook lekker zijn.


No waste-tip: Na al die jaren (1. als vrijgezel, 2. als iemand die heel goed kan koken) blijft het voor mij onmogelijk om voor één persoon pasta te koken. Ik deed echt m'n best, maar kwam uit op genoeg pasta voor 2 tot 3 personen. Meng de pasta om plakken tegen te gaan met een klein beetje olie (neutraal of sesam). Ik warmde een deel van de pasta de volgende dag op met een klontje boter en een ei erop als ontbijt. Als lunch mengde ik de rest van de pasta met wat boontjes en mijn lievelingsdressing van Yvette.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

1 tomaat

1 kleine teen knoflook

1/2 theel. sesamolie

1 tl gochujang

1/2 theel. sojasaus zout

100 g pasta of noedels naar keuze

basilicum ter garnering Parmezaanse kaas (optioneel)


BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de tomaat in stukken en hak de knoflook grof. Doe samen met de sesamolie, gochujang en sojasaus in de beker van een staafmixer en pureer. Proef en breng op smaak met zout.

  2. Kook de pasta of noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en meng met de saus.

  3. Hak de basilicum fijn en serveer de pasta met de basilicum erop.

  4. Lekker met Parmezaan, maar hoeft niet.

75 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


He Emma, "Als lunch mengde ik de rest van de pasta met wat boontjes en mijn lievelingsdressing van Yvette." Zou dit ook lekker zijn met groene sperzieboontjes? Ik ben nooit zo'n fan van andere boontjes. ;-) Groetjes Jeanine

Like
bottom of page