top of page
Foto van schrijveremmadethouars

Best of both noodles



Het lijkt wel alsof ik fulltime reisplanner ben geworden. Voor mezelf dan hè. Elke keer als ik eigenlijk een boek zou moeten schrijven, een recept testen of een TikTok filmpje maken ga ik toch weer even iets in m'n China-schema tweaken. Ik ga pas over drie maanden, maar toch slokt het al m'n vrije tijd op. Momenteel ben ik erg gefocust op Shanghai omdat dat de eerste plek is waar ik aankom. De eerste paar dagen ben ik daar namelijk met m'n bestie Brian en een vriend van hem. Wat betekent dat we vier dagen hebben om het allerbeste (eten) uit de stad te halen. Voor mij is dit een unicum omdat ik eigenlijk altijd alleen ben. Wat ik zoals jullie inmiddels weten heerlijk vind, maar het beperkt je wel qua eten. Met drie personen kun je drie keer zo veel gerechten proeven. Wat een luxe!


De restaurants voor de eerste paar dagen kiezen we dus specifiek uit op dingen waar je veel mankracht voor nodig hebt. Zoals hele vissen, dimsum, hotpot en klassiek Shanghainees eten aan een grote ronde tafel. Waar ik normaal wel een paar uur vol zit na een kom noedels, bestellen we nu één portie met z'n drieën tussendoor als snack. Living our best lives. De twee noedels die het vaakst voorbij komen in m'n research zijn scallion oil noodles en noedels met sesamsaus. Twee soorten die ik al heel vaak maak en waar ik nu dus ongeveer 24/7 zin in heb. Het leek me wel leuk om de twee te combineren. Zie hier.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

3 bosuien

50 ml neutrale olie

1 eetl. Chinese sesampasta of tahin

1 eetl. lichte sojasaus

1 theel. donkere sojasaus

1 theel. zwarte azijn

snuf kristalsuiker

snuf zout

snuf msg

100 gram tarwenoedels


BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de bosui in stukken van 5 centimeter en die in dunne reepjes. Dit is ongeveer de vervelendste manier van bosui snijden. Ringen mogen ook, maar dit is mooier en authentiek. Bewaar het wit en groen apart.

  2. Doe de bosui samen met de olie in een koekenpan en bak het bosuiwit op laag vuur tot het begint te verkleuren, zo'n 5 minuten. Voeg het bosuigroen toe en bak de bosui nog 5-10 minuten, tot-ie mooi donker van kleur is.

  3. Kook intussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking, giet af en spoel af onder de koude kraan (om kleven tegen te gaan).

  4. Voeg als de bosui klaar is de pindakaas, lichte en donkere sojasaus, zwarte azijn, suiker, zout en msg toe aan de pan. Roer tot de pindakaas door de olie is verdeeld.

  5. Voeg de noedels toe, meng goed door de saus en serveer.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page