Ik kreeg vorige week veel positieve reacties op de China-tips, leuk! Toch meer mensen die van plan zijn om (misschien ooit) naar China te gaan dan ik dacht. Mochten jullie nog specifieke vragen hebben, laat het dan vooral weten dan ga ik jullie helpen. Ik ben sowieso heel veel inspiratie aan het opdoen voor recepten als ik weer terug ben. Zo ben ik vandaag voor de tweede keer een botermalse, zachte, rokerige aubergine gaan eten met een kruidige en loeipittige saus erbij. Die ga ik thuis sowieso proberen na te maken, voor mezelf en ook voor jullie. Ik ben ook al vrienden geworden met de eigenaresse van het auberginerestaurant. Ze weet dat ik op Chinese les zit dus elke keer als ik iets in het Engels zegt, zegt ze: say in Chinese! Dus hopelijk kan ik over een tijdje aan haar vragen wat erin zit. In het Chinees.
Ook ben ik helemaal gebiologeerd door het chili-olie-achtige sausje dat je hier krijgt om je tofu in te dippen en ik heb ook al een verzoek voor een bingfen-recept gekregen. Bingfen (mijn favoriete toetje hier, ik eet het bijna elke dag) is een soort jelly die wordt gemaakt van de zaden van een plant. Hier kun je gewoon poeder kopen en dat aanlengen met water, maar bij ons wordt dat poeder volgens mij niet verkocht. Laat me vooral weten als je dit wel bij de toko ziet! Nou ja, ik ga in ieder geval thuis iets proberen te maken wat in de buurt komt van dit godendessert. Voor nu eerst even een recept dat niks met China te maken heeft. De vulling van deze kikkererwtenpannenkoek is eerder geinspireerd op Indiase smaken. Maar daardoor absoluut niet minder lekker.
INGREDIËNTEN (1 persoon)
100 gram kikkererwtenmeel
150 gram stevige tofu
100 gram enoki
1 theel. kurkumapoeder
1/2 groene peper
10 gram muntblaadjes 1/2 limoen, sap zonnebloemolie om in te bakken
BEREIDINGSWIJZE
Zeef het kikkererwtenmeel en meng met ca. 75 milliliter water en een snuf zout. Kijk zelf maar een beetje hoe dik of dun je lekker vindt, minder of meer water mag ook.
Snijd de tofu in blokjes en snijd de onderkant van de enoki eraf. Pluk de enoki los van elkaar.
Snijd de groene peper in stukken, doe samen met de muntblaadjes en het limoensap in de kom van een staafmixer en pureer. Leng eventueel aan met water als dat nodig is om te pureren.
Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak hierin de tofu circa 5 minuten. Ik ben de laatste tijd helemaal in een tofu-hoeft-niet-knapperig-fase en maak het alleen een beetje lichtgekleurd aan de buitenkant. Meer olie en langer bakken mag natuurlijk ook voor crispy tofu.
Voeg de enoki toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kurkuma, asafoetida en een snuf zout toe. Bak nog 1 minnuut en doe de inhoud van de pan en een bakje.
Verhit nog een paar eetlepels olie in de pan (het is niet erg als hij nog een beetje vies is) en giet het kikkererwtenbeslag hierin. Bak de pannenkoek een paar minuten per kant.
Zet het vuur uit en leg de pannenkoek op een bord. Schep het tofu-enoki-mengsel erop en maak af met de muntchutney.
コメント