top of page

Boterige knipnoedels met bimiJe kunt zeggen over TikTok wat je wilt, maar ik leer er toch het een en ander. Momenteel probeert het algoritme, ik denk op basis van m'n muzieksmaak (hi, boygenius!), me te vertellen dat ik lesbisch ben. Niet waar, maar toch geinig. Verder krijg ik veel content over wat er in de hoofden van mensen met ADHD of andere soorten neurodivergentie omgaat, daar kan ik me al iets meer mee identificeren. Maar waar de app vooral heel goed in is, is mij op het juiste moment het perfecte eten voorschotelen. Toen ik deze nieuwe techniek voor geknipte noedels zag, rende ik meteen naar de keuken om deeg te maken.


Deze kniptechniek is ideaal voor luie mensen. Je hoeft niks te kunnen en geen speciale gadgets te hebben. Je mengt bloem, water en een snuf zout tot deeg. Gewoon met de hand, je hoeft niet eens echt te kneden. Het deeg laat je even rusten en vervolgens knip je stukjes af boven een pan met kokend water. Geen gekloot met deegrollers of pastamachine's. Geen bloem overal op je aanrecht of op die broek die je net uit de was hebt gehaald. Wel een fantastische maaltijd die in 15 minuten actieve tijd op tafel staat. Thanks, TikTok!


INGREDIËNTEN (1 persoon)

100 gram tarwebloem

zout

100 gram bimi

1 teen knoflook

handje koriander neutrale olie om in te bakken

snuf chilivlokken

2 eetlepels roomboter

1 theel. lichte sojasaus

snuf msg


BEREIDINGSWIJZE

  1. Meng de tarwebloem met 50 milliliter water en een snuf zout. Roer met eetstokjes of een vork tot het samenkomt en kneed dan nog een beetje met de hand tot een deeg. Het hoeft niet heel soepel nog te zijn, dat is het automatisch na het rusten. Dek het deeg af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.

  2. Snijd intussen de bimi schuin over de steel in dunne plakjes. Laat de roosjes heel. Hak de knoflook en koriander (inclusief steeltjes) fijn.

  3. Breng als de rusttijd voorbij is een pan met ruim gezouten water aan de kook.

  4. Kneed het deeg nog heel eventjes (30 seconden is genoeg) om het iets soepeler en gladder te maken. Maak er een bol van.

  5. Knip stukjes deeg af boven het kokende water, zodat ze er meteen invallen. Doe dit tot de hele bol op is. Kook de noedels een paar minuten. Ze zijn dikker dan 'normale' noedels, dus hebben ook iets langer nodig. Bij mij zo'n minuut of 3, maar vis er eentje uit het water en proef. Giet af en laat uitlekken.

  6. Vethit 1 eetlepel neutrale olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de bimi 1 minuut, tot hij op sommige stukken donker is.

  7. Zet het vuur lager, schuif de bimi naar de zijkant van de pan en smelt de boter in het midden. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en fruit 30-60 seconden.

  8. Voeg de noedels toe, schep alles om en bak 1-2 minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus en msg toe en schep om.

  9. Zet het vuur uit, schep de koriander erdoorheen en serveer direct.

150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page