top of page
Foto van schrijveremmadethouars

Eitjes met yoghurt en glossy saus



Ik blijf nog even in de slome geen-zin-om-te-koken vibe. Tijdens al die hittegolven zet ik m’n fornuis of oven niet eens aan, maar zelf met deze mild warme temperaturen blijf ik lichtelijk lui en traag. Ik heb heel vaak dat ik dan ineens om halfacht ineens denk ‘shit ik moet nog eten’. Daarom eet ik, zoals jullie inmiddels hebben gemerkt, eigenlijk alleen maar caprese of salade niçoise. Maar het leek me nu wel weer tijd voor een van m’n sauzige eitjes. Ietsje meer koken, maar nog steeds heel weinig. Het is geen geheim dat ik graag specerijen, zaden en kruiden in boter laat pruttelen en dat over een gekookt eitje giet. Dit is weer een nieuwe variatie, inclusief groenten. Laat die weg en je hebt een heerlijk ontbijt.

De glossy saus maakte ik dit keer met Blue Band Roombeter, een plantaardig alternatief voor boter van koemelk. Die is van zichzelf al supersmaakvol, maar neemt ook nog eens de smaak van de specerijen op. Hij kleurt ietwat bruin en die noten met specerijen en verse dille erin is echt een idioot lekkere combi. Ik ga hier een beetje voor çilbir vibe met de pul biber, ei en yoghurt, maar je kunt het ook over geroosterde bimi, sperziebonen of gebakken tofu gieten. Of maak tomatensaus voor bij orzo en giet de saus erover heen. You’re welcome.

* Dit is een betaalde samenwerking met Blue Band

INGREDIËNTEN (1 persoon) 2 eieren 200 gram snijbiet, spinazie of palmkool 1 teen knoflookolijfolie om in te bakken 2 handenvol dilleblaadjes

handje hazelnoten 2 eetl. Blue Band Roombeter 1 eetl. sesamzaad 1 theel. nigellazaad 1 theel. gedroogde oregano 1 theel. pul biber 100 gram volvette dikke (plantaardige) yoghurt

(volkoren) platbrood, pita of toast om te serveren

BEREIDEN

1.     Kook de eieren 5 minuten, giet af en laat schrikken in koud water of ijswater.

2.     Was de snijbiet en snijd in stukken. Hak de knoflook fijn.

3.     Fruit de knoflook in de olijfolie en voeg de snijbiet toe. Breng op smaak met zout en bak in een paar minuten gaar. Laat uitlekken in een vergiet.

4.     Hak de dilleblaadjes fijn en de hazelnoten grof.

5.     Laat de Blue Band Roombeter smelten in een steelpannetje en voeg het sesamzaad, nigellazaad, gedroogde oregano, hazelnoot en pul biber toe. Laat 1-2 minuten pruttelen, tot de noten iets verkleuren. Voeg de fijngehakte dille toe, roer en zet het vuur uit.

6.     Doe de yoghurt op een bord. Pel de eitjes, halveer en leg bij de yoghurt, samen met de snijbiet.

7.     Giet de saus over het geheel en maak af met de verse dille.

8.     Serveer met brood naar keuze.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page