top of page
Foto van schrijveremmadethouars

Boterige pasta met ingemaakte citroen en asperges


A little late to the party, maar ook ik heb ontdekt dat je overal witte asperges doorheen kunt roeren. Ik heb altijd geroepen dat er niks boven klassieke asperges met boter, ei en ham gaat. Daar sta ik nog steeds achter, maar helaas voor mezelf eet ik in Nederland geen vlees meer. Iets waar ik op de meeste momenten nul moeite mee heb, maar dit afscheid deed wel even pijn. Nu ben ik dus genoodzaakt me aan te sluiten bij de creatief-met-asperge-club en tot nu toe ben ik positief. Ik kook er een heleboel tegelijk, snijd ze in stukken en hussen die overal doorheen. Door salades met little gem en een gekookt eitje bijvoorbeeld of door aardappelsalade met een kruidenprutje.


Heel handig ook als ik eigenlijk gewoon zin heb in pasta met boter, maar wel iets van voedingstoffen wil binnenkrijgen. Zo is deze citroenige pasta geboren. Ingemaakte citroen koop je bij de Midden-Oosterse winkel en het blijft eeuwig goed. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik de citroen die ik hiervoor gebruikte ooit kocht. Ik vond hem helemaal achterin m'n koelkast, maar hij was nog heerlijk. Ingemaakte citroen heeft nogal een intense en complexe smaak, je hebt er dus niet veel van nodig. En ook niet veel andere ingrediënten, dat scheelt weer.


INGREDIËNTEN (2 personen)

6 witte asperges

flinke klont (plantaardige) boter

200 gram pasta

1/4 ingemaakte citroen

1 grote teen knoflook

paar eetlepels olijfolie

1 theel. pul biber

1/2 citroen, rasp en sap

75 gram Parmezaanse kaas


BEREIDINGSWIJZE

  1. Schil de asperges en doe in een pan met gezouten water en een klont (plantaardige) boter. Je gaat de asperges zo in stukken snijden, dus als het niet in de pan past kun je ze nu al doormidden snijden.

  2. Breng het water aan de kook en kook de asperges 3 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges helemaal afkoelen met een deksel op de pan.

  3. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook en kook daarin de pasta 1 minuut korter dan aangegeven op de verpakking.

  4. Hak de ingemaakte citroen heel fijn. Hak de knoflook fijn.

  5. Verhit een klont boter en een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan op laag vuur en fruit daarin de ingemaakte citroen, knoflook en pul biber een paar minuten tot de knoflook zacht is.

  6. Voeg de citroenrasp en sap en de Parmezaanse kaas toe.

  7. Giet de pasta af en bewaar 100-200 milliliter van het kookwater.

  8. Voeg de pasta, asperges en het kookwater toe aan de pan met de citroen. Gaar al roerend tot het meeste kookwater is verdampt en je een glanzende saus hebt. Serveer direct.

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page