top of page

Chaat masala maiskoekjes


Ik kwam deze week tot de conclusie dat ik bij heel veel gerechten aan m'n podcastcollega en bestie Brian moet denken. Ik stuur vrienden sowieso enthousiast foto's van de lekkere dingen die ik hier (in Chiang Mai) eet, maar bij Brian gaan die foto's vaak gepaard met een liefdevolle 'thinking of you' of 'ze staat er nog!' Waarschijnlijk komt het doordat we op veel dezelfde plekken hebben gereisd en daar de hele tijd elkaars tips opvolgen waardoor ik soms niet eens meer weet of hij mij iets aanraadde of ik hem. Van gebakken rijst tot pad kra pao, tot gestoofde varkenspoot van 'the lady with the hat'. Bij veel gerechten stuur ik nog voordat ik een hap neem een foto aan Brian. Zijn we toch nog een beetje samen op reis.


Bij maiskoekjes moet ik ook standaard aan Brian denken. Waarschijnlijk omdat hij het er altijd over heeft en omdat hij ze recentelijk nog voor me heeft gemaakt. We namen die avond podcast op en hij appte in de middag of hij iets mocht maken in m'n keuken. 's Avonds kwam hij aan met een een blik mais, ui en selderijblad in z'n rugzakje want hij had al de hele dag zin in frikadel jagung, Indonesische maiskoekjes. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Deze maiskoekjes zijn een beetje Indiaas met chaat masala en een yoghurtsaus die in de verte misschien doet denken aan raita. Daar wordt alleen meestal verse munt voor gebruikt en ik gebruik gedroogde. Het lukt mij nooit om een bosje munt op te maken voordat het verpietert. Gedroogd is een hele andere vibe, maar ook heerlijk.


INGREDIËNTEN (2-3 personen)

30 g koriander

1 sjalot

1 blik mais (300 g), uitgelekt

2 eieren

3 eetlepels tarwebloem 2 eetl. chaat masala

neutrale olie om in te frituren

100 g Griekse yoghurt

1 eetl. gedroogde munt

1 teen knoflook

zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Hak de koriander (inclusief steeltjes) fijn. Snipper de sjalot.

  2. Meng de mais met de eieren, bloem, koriander, sjalot en chaat masala.

  3. Verhit de olie in een wok of (frituur)pan. Gebruik twee lepels om het beslag in balletjes in het vet te scheppen. Vorm met de lepels tot platterere koekjes en frituur in een paar minuten goudbruin en knapperig. Keer af en toe om. Doe dit in delen.

  4. Meng intussen de Griekse yoghurt met de gedroogde munt en rasp de knoflook erboven. Breng op smaak met een snuf zout en meng.

  5. Laat de maiskoekjes even uitlekken op een bakrooster en serveer met de yoghurtsaus.

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page