top of page

Gefrituurde enoki met spicy ranch

Foto van schrijver: emmadethouarsemmadethouars

Toen ik laatst bij Amazing Oriental was, sprong daar een klein zakje soup powder in het oog. Ik ben over het algemeen geen fan van bouillionblokjes, maar dit was een soort poeder. Toen in de ingrediëntenlijst bestudeerde zag ik al mijn lievelingen bij elkaar: zout, suiker, knoflookpoeder, uienpoeder, gedroogde bosui en msg. Ik kon dus niks anders dan het in m'n mandje doen, het kostte ook maar 70 cent. Ik maak nooit soep, maar ik doe het poeder wel door ongeveer al m'n andere eten. Ik heb het door het beslag van deze gefrituurde enoki gedaan én door de dipsaus. Door het poeder en de augurken doet die een beetje denken aan ranch, maar dan spicy.


Geen stress als je nu honger hebt maar nog geen tijd hebt gehad om naar de winkel te gaan (je koopt het poeder hier en dit is geen advertentie). Voor het gemak heb ik dit recept even met alle losse ingrediënten voor je opgeschreven. Ik had nog wat ingemaakte komkommer over en die heb je er wel echt bij nodig, omdat de saus en paddenstoelen goed vettig zijn. Als je die niet hebt, pak dan een augurk of kimchi of zo. Ik kwam er trouwens laatst achter (door mijn idool Blondie in China) dat de Chinezen enoki ook wel 'see you tomorrow mushrooms' noemen. Omdat je ze de volgende ochtend nog een keer ziet. Grappig hè oke fijn weekend allemaal!


INGREDIËNTEN (1-2 personen)

Ranch

1 eetl. Griekse yoghurt

1 eetl. mayonaise

1 theel. crispy chili oil

1/2 theel. uienpoeder

1/2 theel. knoflookpoeder

snuf msg

snuf kristalsuiker

1 eetl. augurkensap 1 kleine augurk


Enoki

2 eetl. tarwebloem

2 eetl. maizena

1/2 theel. knoflookpoeder

1/2 theel. uienpoeder

snuf zout

snuf msg snuf kristalsuiker

100 gram enoki 60 milliliter (plantaardige) melk zonnebloemolie om in te frituren


BEREIDINGSWIJZE

  1. Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, crispy chili oil, uienpoeder, knoflookpoeder, msg, suiker zout en augurkensap. Snijd de augurk in mini kleine blokjes en meng door de saus.

  2. Doe de tarwebloem, maizena, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, suiker en msg in een kom en meng. Voeg de melk toe en roer tot je een glad beslag hebt. Het is niet veel, maar ik hou niet van beslag weggooien dus wees een beetje zuinig of vul later nog een beetje aan.

  3. Snijd het onderste deel met aarde van de enoki. Snijd plakken overlangs en begin bij de onderkant met snijden. Zo blijven de enoki als het goed is redelijk aan elkaar zitten (beter dan als je ze scheurt).

  4. Verhit zonnebloemolie in een wok of frituurpan (tot 180 graden als je een thermometer hebt). Haal de enoki door het beslag en frituur in delen.

  5. Laat uitlekken en serveer met de saus en iets ingemaakts ernaast.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


© 2021 ontwerp door Jasper Gottlieb.
Foto logo door Sophia van den Hoek | Studio Unfolded

bottom of page