top of page

Gefrituurde spicy enoki



Aangezien ik m'n tofuboek vandaag inlever (hoera!) en veel deadlinestress voorzag, heb ik dit recept al een paar weken geleden op de foto gezet. Sindsdien krijg ik om de paar dagen een appje van de vriendin die het mocht proeven dat ze weer even aan het wegdromen is bij deze crispy paddenstoelensnack. Het is algemeen bekend dat alle gefrituurde dingen lekker zijn, maar de textuur van de enoki (mijn favoriete paddenstoelen) is extra speciaal. Ze worden zacht maar ook een beetje chewy. Daarnaast werkt het knoflookpoeder in het beslag een beetje als ve-tsin: je hoeft maar een klein beetje toe te voegen voor een totaal verslavend effect. De ideale partysnack dus. Bonus: je kunt ze uit elkaar trekken als een soort van cheese strings.


Sishimi togarashi: Ik heb dit Japanse zevenkruidenpoeder standaard in huis, het is namelijk heerlijk op ei, rijst of zoals hier op Kewpie-mayonaise. Als je het niet hebt, is dat niet erg, maar is het is maar een heel klein potje dus ik zou het gewoon in huis halen. Je kunt ook een extra snuf door het chili-poedermengsel roeren.


Varieertip: Dit zou ook lekker zijn met uienringen of gefrituurde kip.


Keukenmuziek: Welkom in april! De kookplaylist voor deze maand vind je hier.


INGREDIËNTEN (2 tot 4 personen)

50 gram tarwebloem

50 gram rijstbloem

1/2 theel. knoflookpoeder

zout

100 gram enoki neutrale olie om in te frituren

1 theel. chilipoeder

1 eetl. geroosterd sesamzaad Kewpie-mayonaise om te serveren

sichimi togarashi om te serveren (optioneel)


BEREIDINGSWIJZE

  1. Meng de tarwebloem met het rijstbloem, 150 milliliter water, het knoflookpoeder en 1/2 theelepel zout tot een beslag.

  2. Snijd de enoki los van de stronk en scheur ze in plukjes uit elkaar. De onderkant moet nog wel aan elkaar zitten. Maak de plukjes niet te groot, dan eten ze straks niet lekker.

  3. Verhit genoeg olie om te frituren in een wok of koekenpan. Haal de enokiplukjes door het beslag en frituur circa 3 minuten, tot de buitenkant goudbruin en knapperig is. Laat uitlekken op een bakrooster of keukenpapier.

  4. Meng terwij de paddenstoelen frituren het chilioeder, sesamzaad en een flinke snuf zout in een grote kom.

  5. Doe de gefrituurde enoki als ze allemaal klaar zijn in de kom bij het chilipoeder en hussel goed tot alle enoki zijn bedekt met het chili-sesammengsel.

  6. Serveer de enoki met Kewpie-mayonaise waar je eventueel sishimi togarashi overheen strooit.

552 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page