top of page

Herby fruitsalade met labnehNou, de storm is weer een beetje gaan liggen en vanaf deze week zal ik weer netjes op tijd zijn met de recepten. Het leek me een goed idee om een nieuwe podcast (Steeds meer Singles - luister hier!) de week na m'n fotografieweek te lanceren omdat het dan weer rustiger zou zijn. Maar ik had even niet helemaal voorzien hoeveel aandacht we daarmee zouden krijgen en hoe druk dat dus zou zijn. En daar bovenop kwam ook nog eens het nieuwe album van Taylor Swift uit. Wat een geweldige week. Maar nu weer focus op m'n lievelingsmensen - jij dus! Ik ga binnenkort ook nieuwe dingen met de eetclub doen om het nog leuker en interactiever te maken, dus stay vooral tuned.


Nu ik dit schrijf schijnt het lentezonnetje door het raam naar binnen en dat past helemaal bij deze fruitsalade met labneh. Ik vind het altijd lekker als zoet ook een beetje hartig is. Flink veel zout door je cake, een snuf zeezout op je chocomousse, je kent het wel. Labneh is al een beetje zout, er gaat een snuf zout door de dressing en olijfolie heeft ook iets hartigs. Wat pul biber is lekker voor een beetje pit et voilà, een volwassen fruitsalade die helemaal perfect in balans is. In tegenstelling tot de meeste volwassenen. Je kan de dressing natuurlijk gebruiken voor al het fruit wat je in huis hebt, maar dat weet je inmiddels wel hè.


INGREDIËNTEN (2 personen)

3 eetl. olijfolie

1 eetl. honing

1 eetl. rijstazijn

1 limoen

snuf pul biber of andere chilivlokken

snuf zout

grote handvol munt

grote handvol koriander

200 gram ananas

200 gram watermeloen

200 gram labneh of Griekse yoghurt


BEREIDINGSWIJZE

  1. Meng de olijfolie, honing, rijstazijn en het sap van de limoen. Je kunt ook de rijstazijn weglaten en 1,5 limoen gebruiken, maar ik vind juist de combinatie lekker. Breng op smaak met een snuf pul biber en zout.

  2. Hak de koriander en munt fijn en meng door de dressing.

  3. Snijd de ananas en watermeloen in blokjes. Ik gebruikte een halve kleine ananas en een halve kleine watermeloen, dus van zo veel kun je ongeveer uitgaan als je geen weegschaal hebt.

  4. Meng het fruit door de dressing.

  5. Smeer de labneh uit over een bord en leg de fruitsalade erop.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page