top of page

Hongkong wentelteefjes met pindakaas

Foto van schrijver: emmadethouarsemmadethouars

Bijgewerkt op: 10 feb 2022


Doordeweeks ben ik niet zo'n ontbijttype, maar in het weekend kan het me niet uitgebreid genoeg. Meestal ga ik voor hartig, zoals roerei met chili-olie, maar als ik zin heb in zoet zijn wentelteefjes uit Hongkong favoriet. Ik ben namelijk best wel lui en heb vrijwel nooit zin om ingrediënten af te meten en bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag te maken. Voor dit zoete ontbijt hoef je ongeveer alleen een boterham te smeren. Die besmeerde boterham gaat dan wel door ei, bak je knapperig en maak je af met een klont boter en gecondenseerde melk.


In Hongkong zijn deze wentelteefjes in ongeveer elk (dessert)café verkrijgbaar. Ik at het vaak bij Yee Shun Milk Company, waar ze ook de lekkerste melkpudding ever hebben. Mocht je ooit in de buurt zijn, ga hierheen please. Je kunt de wentelteefjes in principe vullen met wat je wil. Met Nutella bijvoorbeeld, maar ik heb ook weleens een variant met custard of jam gezien. Je hoeft ze zelfs helemaal niet te vullen, vooral als je wolkig milk bread hebt, is boter en gecondenseerde melk al fantastisch lekker. Die gezouten boter is voor mij wel echt een must. Als je die niet in huis hebt, maak het gerecht dan af met een kleine snuf flaky zout.


Pindakaastip: Gebruik voor dit gerecht het liefst liefst gladde pindakaas, vooral geen biologische. Hoe smeuïger, hoe beter. Als je Amerikaanse hebt, gebruik die dan. Ik geef je bij de pindakaas overigens geen hoeveelheden, want ik denk dat je zelf wel een boterham kunt smeren.


No waste-tip: Ik wacht nog steeds op de dag dat gecondenseerde melk in iets anders dan een blikje wordt verkocht, waar altijd veel meer in zit dan je nodig hebt. Gelukkig is het één van mijn favoriete zoetmakers, en is het ook heerlijk om havermout of (ijs)koffie zoet mee te maken. Laat het blikje vooral in het zicht op het aanrecht of de eettafel staan, dan is het zo leeg. Een vriendin schepte het bijvoorbeeld laatst over overgebleven rijst als toetje, was gewoon heel lekker. Je kunt ook een stapje verder gaan en er rijstepap mee maken.


Kookmuziek: Nieuwe maand, nieuwe playlist! Beluister de playlist voor februari hier.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

3 witte casinoboterhammen

pindakaas (zie tip)

1 ei

neutrale olie om in te bakken

klontje gezouten boter

gecondenseerde melk om te serveren


BEREIDINGSWIJZE

  1. Besmeer 2 van de boterhammen met pindakaas. Stapel alle boterhammen op elkaar, zodat je 2 lagen pindakaas in het midden hebt.

  2. Druk de boterhammen goed aan en snijd de korstjes eraf.

  3. Kluts het ei in een kom of diep bord en haal het brood er doorheen. Blijf goed duwen en keren tot (bijna) het hele ei is opgenomen. Zorg ook dat er genoeg ei aan de zijkanten zit.

  4. Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin het brood aan alle kanten aan. Het gaat vrij snel, je hebt maar 10 tot 15 seconden per kant nodig. Als de pindakaas er een beetje uitlekt, is dat niet erg.

  5. Leg het wentelteefje op een bord en leg er een vierkantje gezouten boter op. Giet er royaal gecondenseerde melk over en serveer direct.

171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


© 2021 ontwerp door Jasper Gottlieb.
Foto logo door Sophia van den Hoek | Studio Unfolded

bottom of page