top of page

Kazige spicy bijna instant noedelsExcuus dat de nieuwsbrief vandaag iets later op de dag is. Ik had gistermiddag ingepland om alles te schrijven en klaar te zetten, maar in de ochtend was ik op mijn lievelingskind passen. En ik had even niet ingecalculeerd hoe uitgeput ik daarvan zou raken. Dit is geen klagen hoor, oppassen is mijn lievelings in de wereld maar ik moest heel veel springen en rennen en daarna dus de hele middag bijkomen op de bank. In m'n vermoeide staat wilde ik eigenlijk instant noedels eten, maar die had ik niet in huis. Dus ik heb met dingen die ik wel nog had een soort home made versie gemaakt van die Samyang spicy carbonara chicken ramen die al een tijd lang overal viral gaan.


Ik heb die noedels in principe nog nooit gegeten maar ik weet dat het kazig is en spicy en als iets carbonara heet, betekent dat meestal dat er een ei doorheen gaat. En dat was dat. Aangezien de noedels ook 'chicken' in de naam hebben, denk ik dat je er eigenlijk ook nog een schepje kippenpoeder of -bouillon doorheen zou kunnen doen. Maar ik eet geen vlees dus heb er lekker veel uienpoeder doorheen gedaan. Dat geeft ook die umami, maar heeft meer bouillion vibes dan bijvoorbeeld msg of paddenstoelenpoeder. Deze saus was alsnog in één minuut gemaakt, wat wat mij betreft best door kan gaan als instant.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

100 gram noedels

1 ei

1 eetl. gochujang

1 theel. uienpoeder

2 plakjes smeltkaas

1 bosui


BEREIDINGSWIJZE

  1. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Kluts intussen het ei met de gochujang en uienpoeder in een mengkom tot een egaal mengsel.

  3. Scheur de smeltkaas in stukken en doe bij het eiermengsel in de kom.

  4. Snijd de bosui in dunne ringen.

  5. Giet de noedels af en toe bij het gochujang-eiermengsel in de kom. Roer tot alle kaas is gesmolten en je een mooie glossy saus hebt. Maak af met de bosui.

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page