top of page

Knapperige kaas-bosuibroodjes


Ik merk dat jullie er erg van houden van recepten waarbij je deeg besmeert met een vulling, het daarna oprolt en het tot leuke broodjes bakt. Ik snap dat, want het ziet er vaak spectaculair uit, maar soms is het ook veel werk. Deeg maken is absoluut niet ingewikkeld, maar wel altijd een soort mentale barrière waar ik overheen moet. Ik moet m'n keukenmachine pakken of in ieder geval accepteren dat al m'n kleren en haar onder het bloem zitten. Soms heb ik daar geen zin in. Op die momenten is er gelukkig kant-en-klaar bladerdeeg. Zo'n grote rol is mijn lievelings maar allebei mijn supermarkten hadden alleen maar plakjes. Die moet je wel een beetje aan elkaar metselen, maar het is alsnog weinig werk.


Deze bosui-kaasbroodjes zijn perfect voor als je nog een snack nodig hebt voor een feestdiner. Ze zijn heerlijk vettig, knapperig, kazig en ook nog eens makkelijk mee te nemen. De combinatie kaas en ui is zo vertrouwd dat iedereen het lekkker vindt, maar doordat je bosui gebruikt ben je toch een beetje extra. Qua kaas ben ik verzot op jong, maar voel je vrij om jouw favoriete kaas te gebruiken. Parmezaan lijkt me ook lekker, of geitenkaas. Zorg in ieder geval dat je genoeg servetten op tafel legt, in verband met vette vingertjes.


No waste-tip: Die twee extra plakjes bladerdeeg in het pak blijven in de vriezer gelukkig lang goed. Als je ook nog kaas overhebt, kun je er snelle kaaskoekjes mee maken.


INGREDIËNTEN (12 broodjes)

8 plakjes of 1 rol bladerdeeg

1 bos bosui

100 ml neutrale olie

2 tenen knoflook, gepeld

1 theel. fijngehakte gember

150 gram geraspte kaas

1 ei, geklutst

zout


BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Als je plakken gebruikt leg deze dan een beetje over elkaar en druk ze goed aan zodat je 1 grote plak krijgt.

  2. Snijd de bosui in dunne ringen. Doe het bosuigroen in de beker van een staafmixer.

  3. Doe het wit samen met de olie in een koekenpan en bak in 6 tot 8 minuten lichtbruin. Blijf roeren zodat de bosui gelijkmatig gaart.

  4. Hak intussen de knoflook fijn. Doe als de bosui lichtbruin is de knoflook en gember erbij en bak nog 1 tot 2 minuten mee.

  5. Doe de gebakken bosui samen met alle olie en 1/2 theelepel zout bij het bosuigroen en pureer met de staafmixer.

  6. Leg het bladerdeeg met de lange kant naar je toe. Smeer het bosuimengsel over het bladerdeeg en strooi de geraspte kaas erover.

  7. Rol het deeg op (van je af) zodat je een lange rol krijgt. Snijd de rol in 12 stukken en leg met de opengesneden kant omhoog op een met bakpapier beklede bakplaat.

  8. Druk het deeg met je handen een beetje plat, besmeer met geklutst ei en bestrooi met een snuf flaky zout.

  9. Bak 20 tot 25 minuten. Laat heel even afkoelen voordat je ze eet.

150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page