top of page

Mango lassi, but make it custardJullie wilden meer zoet, zeiden jullie toen ik een stickertje op Instagram plaatste. Dus ik heb een toetje gemaakt. Het leek me een goed idee om custard te maken met de smaak van mango lassi. Die combi mango, yoghurt en kardemom blijft forever verfrissend en ik bestel het altijd als ik spicy Indiaas eet. Maar in plaats van, zoals bij mango lassi, alles door elkaar te mengen, heb ik de mango en de yoghurt apart gehouden. Mangocustard dus, met kardemomyoghurt erop. Extra luchtig doordat je er ook slagroom doorheen klopt. En expres niet te zoet, zodat het ondanks veel vet toch het perfecte frisse toetje na een zware maaltijd is. Dat zeiden mijn gasten in ieder geval, nadat ik ze had volgestopt met een vissige lunch.


Ik heb trouwens een nieuwe yoghurt-obsessie. Het is de Griekse yoghurt van Almhof. Marieke zei al de hele tijd dat ik het moest kopen, maar mijn Albert Heijn had het niet. Dit is geen spon maar gewoon een tip omdat jij m'n lievelingspersoon bent. Die yoghurt is zó lekker, het is bijna alsof er al slagroom doorheen zit. Ik heb er speciaal een Picnic-bestelling voor geplaatast, maar je kan het vast ook bij andere supermarkten kopen. Het maakt maakt alles waar je yoghurt doorheen doet, dus ook dit dessert, echt miljoen keer lekkerder. Mocht je die dus tegenkomen, neem een bak mee naar huis. Met andere yoghurt is het natuurlijk ook lekker hoor, geen zorgen.


Mango-tip: Ik heb voor dit dessert mangoblokjes uit de vriezer gebruikt, omdat ik niet houd van mango's schillen en ik er toch puree van wilde maken. Als je echt lekkere verse mango's gebruikt, zijn die misschien iets zoeter en kan je minder suiker toevoegen.


INGREDIËNTEN (4 personen)

250 gram mangoblokjes uit de vriezer, ontdooid

250 milliliter volle (plantaardige) melk

25 g kristalsuiker

30 g custardpoeder

handje pistachenoten

100 ml slagroom

100 g Griekse yoghurt

2 kardemompeulen

2 eetl. poedersuiker


BEREIDINGSWIJZE

  1. Pureer de mangoblokjes met de staafmixer en doe samen met de melk, kristalsuiker en custardpoeder in een steelpannetje. Klop met een garde tot je geen klontjes meer ziet.

  2. Zet het vuur halfhoog en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen, tot de pudding dikker wordt. Ze het vuur uit, doe in een kom en laat afgedekt helemaal afkoelen.

  3. Rooster de pistachenootjes een paar minuten in een koekenpan en hak fijn.

  4. Doe als de custard is afgekoeld de slagroom, Griekse yoghurt, en poedersuiker in een kom.

  5. Kneus de kardemompeulen en maal in een vijzel de zaadjes tot poeder. Als je geen vijzel hebt, mag je ook kardemompoeder gebruiken maar dat is minder lekker.

  6. Klop het mengsel met een garde lobbig.

  7. Verdeel de mangocustard over 4 kommetjes en maak af met een dot slagroomyoghurt en pistachenootjes.


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

header.all-comments


bottom of page