top of page

Matze-crispies om te snackenIk heb nogal rommelige weken, vandaar dat het recept veel te laat is. Excuus! Vorige week hebben we heel de week de foto's voor Solo (pre-order hem hier!) op de foto gezet en hoewel alles vrij gesmeerd ging, was ik het weekend zo moe dat ik bijna niet meer kon lopen. Dus heb ik zaterdag de hele dag voor me uitgestaard op de bank en kamertemperatuur roti gegeten. Afgewisseld met Lotus Biscoff chocola. Heerlijk. Deze crispy snack van overgebleven Matzes kostte me gisteren één minuut actieve bereidingstijd, de oven deed de rest en ik heb er de hele dag van lopen smullen tijdens chilldag nummer twee. Perfect dus voor als je lui bent maar wel een home made snack wil.


Ik gebruikte Matzes die me al twee weken aanstaarden vanuit hun geopende verpakking. Je zou het ook met LU-crackers kunnen maken. Eerlijk gezegd wilde ik even snel iets voor de eetclub maken wat me zo min mogelijk moeite zou kosten. Ik had bedacht dat het een leuke cripsy topping voor bovenop eten zou zijn, maar ik heb de hele bak (en die was groot) gegeten alsof het chips was. Zo lekker was het. Voel je dus vrij om het over rijst met een gebakken ei te strooien. Het lijkt me ook lekker op een sandwich. Maar zo uit het knuistje is het in mijn ogen al perfect.


INGREDIËNTEN (1 enorme bak)

180 gram matzes

50 gram pijnboompitten

1,5 theel. kurkumapoeder

1 theel. sumak

1 theel. pul biber

1 theel. korianderpoeder

2 theel. nigellazaad

1 theel. zout

50 ml olijfolie


BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek al de matzes in een grote mengkom.

  2. Voeg de pijnboompitten, kurkumapoeder, sumak, pul biber, korianderpoeder, nigellazaad en zout toe en meng.

  3. Voeg de olijfolie toe en meng erdoor.

  4. Spreid het mengsel uit op een bakplaat en bak in 10 minuten knapperig. Schep halverwege om.

  5. Laat iets afkoelen en serveer.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page