top of page

Minty kruidenolie voor op bordje



Ik blijf nog even in m'n minty vibe van vorige week. Die bos moet toch op. Dat, en het is heerlijk verfrissend, wat met deze warme dagen toch fijn is. Nog fijner aan deze muntolie is dat je verder niet veel hoeft te koken. Stel een bordje een bordje naar keuze samen, schep de saus erop en je bent klaar. Ik heb altijd doperwten in de vriezer omdat ik denk dat dat handig is. Maar in de praktijk eet ik nooit doperwten. Om daar vanaf te komen heb ik nu de hele zak gekookt en geprueerd met een snuf zout en wat olijfolie (niet te veel, maar net genoeg tot het iets vloeibaarder wordt).


Bijna al mijn bordjes beginnen met een kwak yoghurt op een bord. Zo ook deze. Naast de doperwten had ik ook nog geroosterde bloemkool in de koelkast. Ik bakte er wat halloumi bij en tadaaaa je hebt een maaltijd. Een gekookt ei zou ook lekker zijn. Of zout blokjes komkommer en tomaat 10 minuten en doe dan op de yoghurt. Lijkt saai, maar met die muntolie eroverheen is het spectaculair.


INGREDIËNTEN (voor 1 persoon)

2 handenvol verse muntblaadjes

2 eetl. olijfolie

1 theel. korianderzaad

1/2 theel. kurkumapoeder

1/2 theel. pul biber

1/2 theel. sumak


BEREIDINGSWIJZE

  1. Hak de munt fijn.

  2. Verhit de olie in een klein pannetje op laag vuur en voeg korianderzaad, kurkumapoeder, pul biber en sumak toe. Laat ca. 1 minuut pruttelen tot alles geurig is.

  3. Voeg de muntblaadjes toe en zet het vuur uit. Roer door elkaar tot de munt niet meer sizzelt en schep het over je bordje.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page