top of page

No cook knapperige sesamkool


Verrassing, het recept deze week krijg je een dagje eerder. Het is namelijk een perfect gerecht voor deze bloedhitte en morgen koelt het alweer af. Nu kan je dit vanavond nog maken. Want ja, wie heeft er met deze temperaturen zin om achter pannen nog eens extra te gaan lopen zweten? Ik niet in ieder geval. En dus maakte ik een rauwe koolsalade met sesamdressing, geinspireerd op Chinese qianlong baicai, een gerecht dat volgens mij zijn oorspring in Beijing vindt. Kool kun je rauw eten en als je de dressing er in masseert wordt hij ietsje zachter. Maar laat het niet te lang zo staan, je wil wel dat het knapperig blijft.


De kool is in één minuut gemaakt en er komt geen warmtebron aan te pas. Het enige wat je dus hoeft te koken is rijst, en daarvoor hoef je niet bij het fornuis te blijven. De combinatie van knapperige, frisse kool op die warme rijst is echt m'n lievelings. Al zou dit ook lekker zijn met restjes rijst op kamertemperatuur. Het lijkt me ook lekker met sobanoedels of volkoren spaghetti en eventueel een schep crispy chili. Genoeg opties dus.


INGREDIËNTEN (1 PERSOON)

1 eetl. tahin

1 theel. sesamolie

1 theel. sojasaus

1 theel. sriracha

1/2 theel. honing

1/2 theel. zwarte azijn

snuf zout

1/4 Chinese kool, de bovenkant

gekookte rijst om te serveren


BEREIDINGSWIJZE

  1. Meng de tahin, sesamolie, sojasaus, sriracha, honing en zwarte azijn met een snuf zout. Leng eventueel aan met een paar drupjes water als je tahin heel stug is maar bij mij was dat niet nodig.

  2. Snijd de bovenkant van de bladeren van de kool en haal deze uit elkaar. Doe bij de saus in de kom en kneed ongeveer een minuut de saus in de bladeren. Dat was het.

  3. Serveer met witte rijst.



76 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Deze is zo geniaal! Mega lekker en simpel. Dank je wel

Like
bottom of page