Ik zei toch laatst dat ik de eetclub interactiever wilde maken? Nou dat is nu een soort van aan het gebeuren. Ik heb een apart Instagram-account voor de eetclub gemaakt. Privé natuurlijk, alleen m'n lievelingetjes kunnen erbij. Stuur me even een mailtje als je een volgverzoek hebt gestuurd, dan geef ik je toegang! Voor nu staan alle foto's met receptnamen op de pagina, zodat je lekker kan scrollen en dan makkelijk weer het recept op de site kunt vinden. Bijna alle recepten dan, ik werd gisteren namelijk een soort geblokkeerd omdat ik te veel had gepost achter elkaar. Maar de laatste volgen en vanaf nu zal ik daar ook alle nieuwe recepten op zetten!
Verder ga ik als ik straks op reis ben daar nog meer behind the scenes content geven van m'n reisdagen. Filmpjes, voice messages, the full experience. Ik ben ook nog op zoek naar een leuke draai om eraan te geven als ik thuis ben. Ik dacht eraan om misschien eens in de maand live te gaan zodat we lekker kunnen kletsen, maar ben benieuwd naar jullie input. Wat zouden jullie graag voor exclusieve Emma-content achter het muurtje zien? Ik ga nog even nadenken en een polletje doen en zo, maar als je nu al meteen een idee hebt laat het me per mail of DM weten. I aim to please. Verder deze week een soort frisse lente-achtige twist op shawarma met geroosterde paprika. Die saus wil je overal overheen scheppen dus maak maar snel.
INGREDIËNTEN (1 persoon)
1 oranje paprika
300 gram oesterzwammen
olijfolie
paar eetlepels olijfolie
1 theel. korianderpoeder
1/2 theel. komijnpoeder
1/2 theel. kurkumapoeder
1/2 theel. cayennepeper
zout
2 theel. wittewijnazijn 1 kleine teen knoflook
paar eetlepels labneh
handvol muntblaadjes
handvol korianderblaadjes
volkoren pita of platbrood
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika en leg deze met de bolle kant omhoog op een bakplaat. Bak 15 minuten.
Scheur intussen de oesterzwammen in stukken. Snijd de sjalot in kwarten maar laat de schil zitten. Meng de oesterzwammen en sjalot met een paar eetlepels olijfolie, het korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, cayennepeper en zout.
Haal de paprika na 15 minuten uit de oven en leg de paddenstoelen en sjalot ernaast. Bak het geheel nog 20-30 minuten tot de oestetzwammen bruin en knapperig zijn en de sjalot zacht.
Haal alles uit de oven en doe de paprika in een kom en dek af. Laat even staan zodat het velletje loskomt en pel het eraf. Hak de paprika grof en meng met de azijn en 1 theel. olijfolie. Rasp de knoflook erboven en breng op smaak met zout.
Serveer het platbrood of de pita met labneh, de oesterzwammen, sjalot (even uit het velletje halen eerst) en de paprika, munt en koriander erop.
留言