top of page

Opgeflufte caprese

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


Mijn vriendin Tatjana (hoi, Tat!) lacht mij altijd uit als ik tijdens het werken een broodje caprese bestel. Volgens haar is het de basic bitch onder de broodjes. De combinatie tomaat, mozzarella, basilicum is inderdaad weinig vernieuwend, maar ik kan het elke dag eten. Thuis zorg ik ook dat ik altijd mozzarella in huis heb, voor als ik geen zin heb om te koken tijdens de lunch. Ik vind het een enorm geruststellende gedachte dat ik altijd een broodje caprese kan maken. En elke keer als ik het maak vind ik het weer lekkerder dan dat ik van tevoren denk. Misschien ben ik gewoon een basic meid.


Nu schrijf ik dit stukje de ochtend nadat ik voor mij en Tat na een twee uur durende lijdensweg kaarten heb weten te bemachtigen voor Taylor Swift. Een artiest die ik een paar jaar geleden nog afschreef als basic bitch. Toegegeven, ik had nog nooit een nummer van haar geluisterd, maar het leek me ook niet nodig. Iemand met zo veel roze en glitters kan nooit muziek maken die ik leuk vind. Dacht ik dan. Toen een date van me een paar jaar terug zei dat hij een Swiftie was, ben ik wat nummers gaan luisteren. En nu ben ik om. Ironisch genoeg heeft Taylor me enorm geholpen om over hem heen te komen en me sindsdien door meer duistere periodes in m'n leven gesleept. Zo zie je maar, don't judge a book by its cover. Maar als je je caprese toch wil opfluffen, heb ik er hier een beetje een Aziatische draai aan gegeven. Met shishobladeren die ik bij Theo kocht.


Komkommer- & tomaten-tip: Ik heb het al vaker over tomaten gezegd, maar zout ze altijd een minuut of 10 van tevoren. Snijd de tomaten als eerst, breng ze op smaak en ga daarna verder met de rest van je gerecht. Hetzelfde geldt voor komkommer. Ik breng komkommer altijd op smaak met zout en een klein beetje suiker. Zo onttrek je vocht uit de komkommer en penetreert de smaak er lekker in. Ik doe dit voor elk gerecht waarin ik tomaat of komkommer gebruik. Tomaten hebben geen suiker nodig want die zijn al zoet.


INGREDIËNTEN (voor 1 persoon)

1/4 komkommer

1 grote tomaat

100 gram mozzarella

2 eetl. sojasaus

1 eetl. sesamolie

1 theel. rijstazijn

1 theel. geraspte gember

snuf suiker

snuf zout

handvol shisoblad of basilicum


BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de komkommer in blokjes, breng op smaak met een snuf zout en suiker en meng goed. Doe de komkommer in een vergiet boven een kom en laat 20 minuten staan.

  2. Snijd de tomaat in stukken en breng op smaak met zout. Laat 10 minuten staan.

  3. Meng de sojasaus, sesamolie, rijstazijn en gember. Breng op smaak met een snuf zout en suiker.

  4. Hak de shisobladeren of basilicum fijn.

  5. Meng de komkommer, tomaat en shisoblad of basilicum met de dressing. Leg op een bord, scheur de mozzarella in stukken en nestel die ertussen. Lekker met brood maar hoeft niet per se.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page