
Er is nogal veel aan de hand in m'n leven waardoor ik de laatste weken mega emo was. Terwijl je dan juist goed voor jezelf zou moeten zorgen, krijg ik dan niks uit m'n vingers. Zoals ik in een vorige nieuwsbrief vertelde, viel ik vaak terug op airfryer friet met pindasaus en mayo. Ook de vega Airfryer-snacks van Mora zijn favoriet, rijst met een gebakken ei en natuurlijk vissticks met spinazie à la crème en gebakken aardappeltjes. Meer kwam er even niet uit en ik ben nu in de opkrabbelfase. Het gaat weer beter, geen zorgen, maar nu moet ik ineens over twee weken een boek inleveren. Dit moest natuurlijk al de hele tijd, maar door al m'n emoties deed ik even alsof het niet zo was.
Sinds vorige week kan ik weer iets beter koken, als het medium met me gaat heb ik eigenlijk nooit zin in groente. Ik wil nog steeds alleen maar frietjes en pizza eten, maar ik heb er iets op bedacht. Ik verstop nu groente in m'n eten om mezelf te foppen alsof ik een kleuter ben. Zo roerde ik laatst heel kleine stukjes broccoli door m'n pasta met heel veel boter en kaas en in dit recept heb ik stiekem groente door m'n pesto gepureerd. Best een leuke uitdaging eigenlijk. Ik had een prachtige radicchio en nog een kontje Chinese kool, maar je kan dit in principe met alle kolen of bladgroente doen. Kool maakt het wel wat meer herfstig dan spinazie, dus gezien de tijd van het jaar zou ik daar voor gaan.
INGREDIËNTEN (1 persoon) 200 gram radicchio, kool of andere groente waar je zin in hebt
2 tenen knoflook
1 sjalot paar eetlepels olijfolie 15 gram basilicum
2 eetl. geroosterde pijnboompitten
100 gram pasta zout
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt 1 theel. honing (alleen als je radicchio gebruikt) 1/2 limoen, sap versgemalen zwarte peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de groente in stukken en was. Snijd de knoflook in plakjes en de sjalot in ringen.
Verhit een paar eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan en fruit daarin de knoflook en sjalot. Voeg de groente toe en bak tot deze slinkt en zacht wordt. Als je spinazie gebruikt hoeft dit maar heel kort, kool mag wel echt 10 minuten garen tot ie zacht is.
Doe de inhoud van de pan in de beker van een staafmixer en voeg de basilicum, pijnboompitten en de helft van de Parmezaanse kaas, honing als je die gebruikt (radicchio is bitter, als je die niet gebruikt hoeft het niet) en een scheut olijfolie toe. Pureer tot je een dikke groene saus hebt. Het verschilt een beetje per groente hoeveel olie je nodig hebt, in spinazie zit veel water waardoor de saus al dunner is en je dus minder nodig hebt dan bij radicchio.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en meng door de groentepesto. Proef en breng op smaak met limoensap, zwarte peper en eventueel zout.
Comments