top of page

Rijstomelet met aubergine

Bijgewerkt op: 5 nov. 2023Er ontstont wat verwarring afgelopen week doordat ik geen Aziatische eetvideo's meer deel en wel weer een eetclubrecept gefotografeerd in m'n Amsterdamse huisje. Ik kreeg meerdere keren de vraag of ik al terug was, of waar ik was (stalker, much?). Maar ik ben nog steeds in Azië. In Thailand om precies te zijn. Alleen ben ik hier op vakantie dus ik heb geen zin om dingen op Instagram te zetten. En ik eet ook niet zo spannend hoor. Ik heb hotelontbijt (roerei en fruit), dan lig ik de hele dag bij het zwembad en haal ik lunch bij een karretje dat hier voor de deur staat. Ik wissel hun vier gerechten - pad kra pao, fried rice, omelet met rijst en pad see ew - af en haal als toetje een ijsje bij de 7 Eleven. Dan neem ik een massage, eet ik even snel iets op een night market en neem ik mango sticky rice mee voor als toetje op m'n hotelbalkonnetje. Dat was het.


Maar de eetclub gaat natuurlijk altijd door want jullie zijn m'n lievelingetjes. Alles recepten die ik post heb ik van tevoren gefotografeerd. Zo ook deze rijstomelet met aubergine. Zoals je misschien begrijpt heb ik precies nul zin om terug te komen. M'n ereader staat nog vol ongelezen boeken dus ik zou m'n dagen makkelijk nog een maand zo door kunnen brengen. Een van de weinige dingen waar ik wel naar uitkijk, is om weer de groentes van Theo te eten. Deze omelet maakte ik met zijn lekkere witte aubergientjes en ik heb nu al zin om zijn spruiten en boerenkool te eten. Je mag natuurlijk ook grote paarse aubergines gebruiken, dan is een halve genoeg. Gebruik in ieder geval een zo klein mogelijk koekepannetje zodat je een beetje een dikke omelet krijgt.


O en het is weer een nieuwe maand, dus alstublieft: een nieuwe playlist!


INGREDIËNTEN (2 personen)

1 kleine aubergine of een halve 'normale'

neutrale olie om in te bakken

300 gram gekookte rijst (van 100 gram ongekookt), afgekoeld

2 bosuien

1 eetl. geraspte gember

3 eieren

witte peper

snug msg

snuf zout

crispy chili (het liefst met pinda's)


BEREIDINGWIJZE

  1. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit lekker veel olie in een klein koekenpannetje en bak daarin de aubergine in 5 tot 8 minuten zacht en goudbruin. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.

  2. Hak 1 bosui in dunne ringen en meng met die met de aubergine, rijst, gember en eieren. Breng op smaak met zout, witte peper en een snuf msg.

  3. Waarschijnlijk zit er nog olie van de aubergine in de pan. Zo niet, voeg wat extra toe. Voeg het eiermengsel toe aan de pan en zet het vuur halfhoog tot alles sizzelt.

  4. Zet het vuur laag en gaar de omelet circa 10 minuten met het deksel op de pan.

  5. Draai de omelet om. Dit gaat het makkelijks door hem voorzichtig op een bord te laten glijden. Zet de koekenpan er omgekeerd op en draai het bord en de koekenpan om. Bak deze kant nog 2 minuten.

  6. Snijd intussen de tweede bosui julienne en laat even schrikken in koud water of spoel af onder de koude kraan.

  7. Leg de omelet op een bord en serveer met de crispy chili en bosui on top.

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page