top of page

Sour cream & geblakerde bosuiDeze is voor iedereen die nog op zoek is naar een last minute indrukwekkende partysnack. Het is mijn allerlievelings om naturel ribbel door Zaanse mayo te halen, maar voor de feestdagen kan er wel een schepje bovenop. Sour cream met geblakerde bosui en viseitjes it is. En knoflookpoeder, skip die vooral niet. A little goes a long way, ik doe echt maar een snufje maar het maakt de dip wel af. Ik ben sowieso groot fan van knoflookpoeder, ook over gebakken aardappels en eigenlijk alles. Oh en als het kan, ga dan ook op zoek naar goede sour cream. Ik vind die van Pur Natur lekker.


Viseitjes maken alles feestelijk, je zou ze op een gekookt ei kunnen leggen en het is ineens een luxe snack. Als je ze niet kunt vinden, is de dip ook heerlijk zonder en snacken mensen alsnog het hele bakje leeg hoor. Ik haal mijn viseitjes bij de groothandel of visboer. Meestal ga ik voor foreleitjes, omdat die niet zo idioot duur zijn. Zalm- of haringeitjes mogen ook. En als je geld over hebt is kaviaar natuurlijk ook een optie. In dat laatste geval kan je misschien ook iemand verblijden met een jaarabonnement op de eetclub, just saying.


No waste-tip: Je hebt bij deze snack niks over wat ben ik toch een duurzame meid hè.


INGREDIËNTEN

10 bosuien

neutrale olie om in te bakken

1/4 theel. knoflookpoeder

200 gram sour cream

snuf zout

50 g viseitjes (optioneel)

naturel ribbelchips

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Snijd de bosui doormidden zodat ze in de pan passen. Houd van 1 bosui het groen apart.

  2. Doe een klein scheutje olie in de pan, echt niet te veel, de bosui moet vrij droog bakken. Bak de bosui in circa 8 minuten donkerbruin. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

  3. Snijd intussen het overgebleven bosuigroen in dunne ringen.

  4. Hak de geblakerde bosui fijn en meng samen met het bosuigroen en de knoflookpoeder door de sour cream. Proef en breng op smaak met zout.

  5. Doe de sour cream in een bakje en schep de viseitjes erop. Zet op een groot bord, leg de chips eromheen en serveer.

144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page