top of page

Spinazie-kikkererwtenfritters


De fotografiedagen van m'n boek zijn voorbij dus ik mag eindelijk weer iets anders dan noedels eten. Hoera! Ik had nog een zak spinazie over die ik voor japchae (Koreaanse noedels) had gebruikt en ik haat zakken spinazie in m'n koelkast. Ik begrijp niet waarom iets zo veel ruimte in m'n koelkast in moet nemen. Die moest dus op. Als je wil mag je deze fritters ook met vriezerspinazie maken, die roept bij mij minder agressie op en heb ik altijd in huis. Daarbij komt wel meer vocht vrij, dus laat die echt goed uitlekken.


Sowieso kan je dit recept maken met waar je ook maar zin in hebt. Het belangrijkst is dat de substantie van je deeg een beetje gelijk is aan die van mij (bij het recept zet ik een foto hoe het eruit moet zien). Het moet vrij dikkig zijn zodat je er echt koekjes van kan maken. Spinazie is redelijk vochtig, als je andere groente gebruikt moet je dus iets meer water toevoegen. Je komt er vast wel uit. Echt hoor. Normaal ben ik best bang voor fritters. Ik krijg de verhoudingen nooit goed en ze vallen altijd uit elkaar. Maar omdat kikkererwtenmeel van zichzelf goed bindt (je hebt niet eens een ei nodig) heb je dat probleem hier niet. Helemaal foolproof dus!


No waste-tip: Als je geen spinazie of wortel of dille in huis hebt, gebruik dan gewoon restjes uit je eigen koelkast. Alles is hier lekker door!


INGREDIËNTEN (voor 8 fritters)

Fritters

1 teen knoflook, gepeld

neutrale olie om in te bakken 150 gram spinazie

50 gram geraspte wortel

lekker veel dille

150 gram kikkererwtenmeel

1/2 theel. knoflookpoeder

1/2 theel. uienpoeder

1/2 theel. korianderpoeder

1/4 theel. komijnpoeder 1/2 citroen, sap

1/4 theel. msg 1/4 theel. baking soda

1/2 theel. zout


Dip

handvol verse dille

100 gram Griekse yoghurt

50 gram mayonaise

1 theel. gedroogde dille

1 theel. citroensap 1/4 theel. knoflookpoeder

1/4 theel. chilipoeder

1/4 theel. komijnpoeder

versgemalen witte peper zout


BEREIDINGSWIJZE

  1. Hak de knoflook fijn. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak tot deze is geslonken. Voeg de wortel toe en bak 1 minuut mee. Haal uit de pan en laat uitlekken. Hak de spinazie en wortel fijn.

  2. Pluk de dille van de steeltjes en hak fijn. Meng alle ingrediënten voor de fritters in een kom en leng aan met 100 milliliter water.

  3. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak hierin de fritters in 5 tot 7 minuten goudbruin en knapperig.

  4. Hak intussen de dille voor de dip fijn en meng met de rest van de ingrediënten.

  5. Haal de fritters uit de pan en laat even uitlekken op een bakrooster of keukenpapier. Serveer de fritters met de dip.




112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page