top of page

1-minuut tomaten op rijst


Ik heb met dit recept bijna een beetje het idee dat ik je oplicht, ik vraag me namelijk zeer sterk af of het überhaupt een recept mag heten. Ik heb de laatste tijd even niet zo veel zin om te koken. Overdag maak ik elke keer grootste plannen, maar als de avond nadert heb ik geen zin meer en wil ik niet veel meer doen dan rijst koken. Maar ja, beperking is een van de beste bronnen voor creativiteit zeggen ze. En dat is maar weer bewezen toen ik een tomaat in stukjes sneed, mengde met wat sojasaus, sesamolie, knoflook en bosui en het op m'n rijst legde. Koude tomaten en warme rijst bleek een combi van jewelste. Je moet er maar opkomen, hè.


No waste-tip: Ik gebruikte voor dit recept een grote tomaat waar ik best veel binnenkant uit heb gehaald. Die heb ik vervolgens gebruiken om mijn favo dressing van Yvette te maken.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

1 grote tomaat (mijne was 350 gram)

zout

1 theel. sesamolie

1 theel. lichte sojasaus

1 hele kleine teen knoflook

1 bosui

gekookte rijst om te serveren


BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten, maar bewaar ze. Zie: no waste-tip.

  2. Snijd de tomaat in kleine blokjes, breng op smaak met een snuf zout en laat even staan. Liefst 5 tot 10 minuten, maar mag ook gewoon terwijl je het sausje maakt.

  3. Meng de sesamolie en sojasaus. Rasp de knoflook erboven en roer een beetje door. Anders krijg je straks hoopjes knoflook dat is niet lekker.

  4. Snijd de bosui in dunne ringen.

  5. Meng de tomaten en de bosui met het sausje en schep op je rijst.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page