top of page
Foto van schrijveremmadethouars

Chinezige pastasalade


Zoals beloofd hier een restjesrecept met de komkommer-aspergesalade van vorige week. Ik huur sinds deze maand weer een bureautje samen met andere freelancers. Dat is fijn want ik moet een boek schrijven en dat gaat toch beter achter een bureau. Vooral met mensen om je heen die ook aan het werk zijn, zodat jij ook het gevoel hebt dat je iets moet doen. Het maakt me ook creatiever omdat ik voor m'n eigen lunch moet zorgen. Er zit gewoon een supermarkt om de hoek en zo, maar ik wil toch in de middag wel iets heel lekkers eten. En dat moet ik dan de avond van tevoren al bedenken. In de avond ben ik meestal moe en lui, dus word ik zo mogelijk nóg beter in restjes bij elkaar gooien en het een maaltijd noemen.


In dit geval pakte dat enorm goed uit. Ik zat al weken met het idee van een Aziatische pastasalade in m'n hoofd. Pastasalade is vaak treurig en droog, maar toch heb ik er een zwak voor. Goed uitgevoerd is het een perfect meeneemgerecht voor naar het strand, in de trein of naar kantoor dus. De tahin en knapperige topping met komijn zorgen ervoor dat de pasta toch weer heel anders smaakt dan de originele salade. Mocht je dit gerecht daadwerkelijk ergens mee naartoe nemen, bewaar de crispies dan apart en voeg die op het laatst toe zodat ze knapperig blijven.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

100 gram pasta naar keuze

1 little gem

1 eetl. tahin

1 theel. chili-olie

2 theel. pijnboompitten

1 theel. komijnzaad

2 theel. ongeroosterd sesamzaad 1 eetl. olijfolie


BEREIDINGSWIJZE

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook daarin de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan zodat het niet doorgaart.

  2. Snijd de little gem in stukken en doe samen met de pasta, komkommer-aspergesalade, tahin en chili-olie in een kom. Meng en zet apart.

  3. Doe de pijnboompitten, het komijnzaad en sesamzaad met de olijfolie in een (kleine) koekenpan en bak op laag vuur tot de de pijnboompitten en het sesamzaad mooi bruin zijn. Zet het vuur niet te hoog, dan verbrandt de komijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Doe de pastasalade op een bord en serveer met de pitten en zaden bovenop.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page