Zo leuk dat jullie in grote getalen meededen aan de winactie voor Solo! En niet getreurd als je niet gewonnen hebt. Veel van jullie gaven in jullie mails aan meer inspiratie te zoeken om niet drie of vier dagen achter elkaar hetzelfde te eten. Daar ga ik je gewoon in de nieuwsbrief mee helpen. Dit gerecht is daar een heel goed voorbeeld van. Ik heb nu in de stappen gezet hoe je aardappels en eieren kookt, maar de realiteit is dat ik dit allemaal al in de koelkast had. De saus op basis van chili-olie en tahin is er eentje die ik vaak door noedels roer, maar guess what? Ook lekker door aardappelsalade. Zo kun je dus op dag één noedels met deze saus en een snelle komkommersalade eten, op dag twee visticks met gebakken aardappels en geroosterde bloemkool een gekookt eitje en op dag drie deze fantastische salade. Klinkt dat niet als een heerlijk (bijna) weekmenu?
Verder heb ik weer een oproepje/brainstormsessie voor jullie. In oktober gaan we op het exclusieve eetclubkanaal een live kooksessie doen. Hierover later meer. Maar ik zit soms ook met het idee te spelen om meer restauranttips in de eetclub te geven. Bijvoorbeeld favo bezorgrestaurants, wat ik daar precies bestel maar ook korte lijstjes in het buitenland (vooral Azië) die dan dus minder uitgebreid zijn dan. Of meer achtergrondverhalen van plekken waar ik ben, zoals de koffiecultuur in Shanghai waar ik mega naar uitkijk. Vinden jullie dit een leuke toevoeging of denk je nee ik wil alleen recepten? En in dat eerste geval, wat voor tips, achtergrond en lijstjes zou je dan graag zien? Reageer vooral op deze mail als je daar ideeën over hebt. Love jullie!
INGREDIËNTEN (1 persoon)
1/2 bloemkool olijfolie om in te bakken
200 gram aardappels
2 eieren
1 eetl. pindakaas of sesampasta 1 eetl. crispy chili-olie
1 eetl. lichte sojasaus
1 eetl. zwarte azijn
snuf kristalsuiker
snuf zout 1 teen knoflook
2 bosuien
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes, meng met een paar scheuten olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster 30 tot 40 minuten tot de roosjes bruin zijn (ik hou van echt donkerbruin maar lichter mag natuurlijk ook).
Schil de aardappels en snijd in stukken. Doe in een pan met ruim gezouten water en breng aan de kook en kook in 12-15 minuten gaar. De eieren kun je in hetzelfde water doen als het eenmaal kookt, ik doe altijd 5 minuten.
Giet de aardappels af en laat afkoelen. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Meng in een grote mengkom de pindakaas of sesampasta, chili-olie, sojasaus, azijn, suiker en zout. Rasp de knoflook erboven en meng.
Laat alle ingrediënten afkoelen tot je alles mengt. Hak de bosui fijn en roer samen met de aardappel, het ei (eerst even in stukken snijden) en bloemkool door de dressing en serveer.
Comments