top of page

Knapperige lentesandwich


Hoeveel ik ook naar obscure hole in the wall tentjes in Shanghai zoek, m'n TikTok-algoritme blijft me knappe blonde vrouwen uit Los Angeles voorschotelen die subs en sandwiches reviewen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik die video's helemaal uitkijk. Zo gek is het dus niet. Ik vind Amerikaanse broodjes eindeloos interessant. Ik kan soms dromen van een sub op zacht wit brood met vier verschillende soorten vlezige cold cuts, knapperige sla en een romige saus. Aangezien ik dat door mijn TikTok-algoritme de laatste tijd extra vaak deed, leek het me een goed idee om daar een veggie versie van te maken.


Zoals ik al eerder heb gezegd ben ik groot fan van de crispy chili-olies van Trouble & Spice. Verrassend genoeg vind ik de Italiaanse met knapperige salie en knoflook het lekkerst. M'n potje is op dus ik heb nu een knapperige mayo gemaakt met die smaken nagebootst. Er gaat knapperige salie doorheen, knapperige knoflook en Chinese chili-olie. Ik gebruikte Lao Gan Ma. Dat maakt de sandwich knapperig, maar de sla en dun gesneden komkommer ook. Ik deed er nog dunne plakjes witte asperge op. Zoals je sinds vorige week weet heb ik nu namelijk altijd gegaarde asperges in de koelkast staan. Maar je kan natuurlijk ook plakken tomaat, paprika of radijs gebruiken.


No waste-tip: Je houdt een paar eetlepels olijfolie over die heerlijk naar knoflook en salie smaakt. Die is lekker om een ei of groente in te bakken of om als basis voor zelfgemaakte mayonaise te gebruiken.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

2 tenen knoflook olijfolie om in te bakken

grote handvol blaadjes salie

2 gekookte asperges (zoals hier)

1/4 komkommer

1 theelepel crispy chili

3 eetlepels mayonaise

paar blaadjes little gem of kropsla 1/2 limoen, sap

2 plakken zuurdesembrood


BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de knoflook in dunne plakken en zet apart.

  2. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pannetje en doe de salie erin. Bak 30-60 seconden tot knapperig. Haal eruit met een keukentang en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Doe de knoflook in de olie en bak op laag vuur onder goed roeren goudbruin. Giet in een zeef met een mengkom eronder. Bewaar de olie voor een ander keertje (zie tip) en laat de knoflook helemaal afkoelen.

  4. Snijd de asperges en komkommer in zo dun mogelijke plakken. Pluk de sla van de blaadjes en was eventueel. Als je dat doet, wel goed drogen!

  5. Meng de salie, knoflook, crispy chili en het limoensap door de mayonaise.

  6. Besmeer de boterhammen royaal met de knapperige mayonaise. Leg de sla op de ene helft en de kom kommer en asperge op de andere helft. Leg de boterham met sla bovenop de andere, druk goed aan, snijd doormidden en serveer direct.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page