top of page

Boterige bloemkoolpasta

Foto van schrijver: emmadethouarsemmadethouars


Laatst vroeg iemand op Instagram mij welk gerecht me aan m'n jeugd doet denken en het antwoord was spaghetti al burro. Omdat ik als kind niks lustte bestelde ik in Italië altijd spaghetti met een klont boter en Parmezaan. Door die vraag had ik nu al een week lang zin in pasta met boter en dit is een iets meer aangeklede variant daarop. Jullie dachten natuurlijk, leuk Emma is terug en gaat nu alles namaken wat ze in China heeft gegeten. Deels omdat ik dat ook de hele tijd riep. Maar ik merk dat sinds ik terug ben ik meer in een soort Turkse/Iraanse fase ben aangebroken en crave alleen maar yoghurt, gedroogde munt en granaatappel.


Daarnaast heb ik de afgelopen weken nauwelijks gekookt omdat het zo druk is met de promo voor ons boek Single (bestel het hier!). Ik heb de hele dag alleen maar afspraken en eenmaal thuis plof ik op de bank en kan ik niet veel meer dan voor me uit staren en een pizza bestellen. Deze pasta is dus al mijn shortcuts die samenkomen in één gerecht. Mijn favo multi-inzetbare makkelijke groente aka geroosterde bloemkool en een vliegensvlugge boterige saus. Door de knoflookyoghurt is het heerlijk fris, maar je zou in plaats daarvan de pasta ook met Parmezaan kunnen eten.


INGREDIËNTEN (voor 1 persoon)

1/2 bloemkool

olijfolie om in te bakken

zout

100 gram pasta

1 flinke eetl. gezouten roomboter

1 eetl. olijfolie

2 eetl. pijnboompitten

1/4 theel. kurkumapoeder

1 theel. chilivlokken

3 eetl. Griekse yoghurt

mini teentje knoflook snuf gedroogde munt


BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en meng met een paar scheuten olijfolie en een snuf zout. Rooster in ca. 30 minuten goudbruin. Schep af en toe om.

  2. Kook als de bloemkool klaar is de pasta in ruim gezouten water.

  3. Doe intussen de boter samen met de olijfolie, pijnboompitten en kurkuma in een steelpannetje. Laat rustig pruttelen tot de pijnboompitten beginnen te verkleuren. Voeg de chilivlokken toe en laat nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en bewaar.

  4. Doe de yoghurt in een kommetje, rasp de knoflook erboven en breng op smaak met zout.

  5. Giet de pasta af en meng met de bloemkool en 3/4 van de kruidige boter. Schep op een bord en lepel de yoghurt erop. Maak af met een beetje gedroogde munt en de rest van de botersaus.

 
 
 

Comments


© 2021 ontwerp door Jasper Gottlieb.
Foto logo door Sophia van den Hoek | Studio Unfolded

bottom of page