
Voordat je doorscrollt naar het fantastische recept, lees eerst even deze huishoudelijke mededeling wat betreft de eetclub en Substack. Over een maand ongeveer is de eetclub exclusief op Substack. Dit is een veel handiger platform, voor mij maar ook voor jullie. Je kan er betalen met iDeal, maar ook alle leuke exclusieve dingen die ik eigenlijk voor jullie had bedacht op Instagram kunnen daar. Zoals videos en live gaan (dus dat we gezellig samen kunnen koken). Alles is daar gewoon veel beter geregeld omdat het specifiek is gebouwd voor nieuwsbrieven en clubjes zoals de onze.
Ik ben nog een paar dingen aan het finetunen voordat ik de totale overstap maak (zoals die iDeal-betalingen) maar in principe post ik vanaf deze week al m'n recepten daar. Verder werkt alles precies hetzelfde. Je krijgt elke week een recept in je mailbox en je behoudt toegang tot alle oude recepten. Alleen staan die nu in het Substack-archief en niet meer op de site die je gewens bent. Ik heb er zelf heel veel zin in omdat ik denk dat ik de eetclub daar nog beter en leuker voor jullie kan maken!
Ik heb jullie mailadressen geimporteerd in Substack en jullie allemaal een maand gratis gegeven vanaf vandaag. Je hoeft niks te doen om je huidige abonnement stop te zetten, dat zal ik deze week voor je doen. Je kan dan nog tot het einde van je abonnementsperiode ook de recepten op deze site bekijken. Als je een jaarlijks abonnement hebt zorg ik ook dat je overgebleven maanden gewoon geldig blijven op Substack. Je kunt alvast een kijkje nemen, ik heet daar ook gewoon Emma's Eetclub.
Dan nu naar het recept van deze week. Pandanpannenkoeken met kokos-bananentopping en gecondenseerde melk. Daar heb ik gelukkig niet veel woorden voor nodig. Kijk maar gewoon naar de foto en maak dan zo snel mogelijk het recept.
INGREDIËNTEN (2 personen)
Pannenkoeken 150 gram tarwebloem
2 theel. bakpoeder
2 eetl. kristalsuiker
snuf zout
1 ei
175 ml (plantaardige) melk
2 eetl. gesmolten boter
2 theel. pandanpasta zonnebloemolie om in te bakken
Toppings 3 eetl. kokosrasp (het liefst vers, maar gedroogd mag ook) 3 eetl. kokosbloesemsuiker snuf zout
1 banaan
gecondenseerde melk om te garneren
BEREIDINGSWIJZE
Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en een snuf zout in een kom en meng met een garde.
Meng in een andere kom het ei met de melk, gesmolten boter en pandanpasta.
Giet de natte bij de droge ingrediënten en mix met een garde tot je geen droge stukken bloem meer ziet. Een beetje klontjes zijn niet erg, als je het te lang mixt krijg je platte pannenkoeken. Laat het beslag staan terwijl je de topping bereidt.
Doe voor de topping de kokosbloesemsuiker, geraspte kokos samen met een klein scheutje water en een snuf zout in een steelpannetje. Laat pruttelen tot de kokos zacht is en de substantie een beetje sticky. Voeg zo nodig nog wat extra water toe.
Snijd de banaan in stukken en voeg deze op het laatst toe an de pan. Roer tot de banaan zacht is maar je nog wel hele stukken ziet. Haal van het vuur en zet apart.
Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak daarin de pannenkoekjes per 2 of hoeveel er in de pan passen. Ik haalde er 6 pannenkoekjes uit, dan heb je er 3 per persoon.
Leg de pannenkoeken op een bord en schep de bananentopping erop. Drizzle er gecondenseerde melk overheen en serveer.
コメント