top of page

Hojicha-pannenkoekjes met salted vanilla

Foto van schrijver: emmadethouarsemmadethouars

Ik zit nog steeds zo mega in m'n thee era dat ik jullie het liefst alleen nog maar drankjesrecepten zou geven. Maar ja, daarvoor ben je denk ik geen lid geworden. Reageer vooral op deze mail als ik dat bij het verkeerde eind heb. In het recept van deze week heb ik twee van mijn favoriete drankjes gecombineerd tot iets wat je kunt eten. The best of both world, of dan zelfs van drie werelden? Nou ja, het maakt ook niet zo veel uit. Het enige dat je moet weten is dat deze pannenkoeken fucking lekker zijn.


In China dronk ik overal salted vanilla iced latte. Dat is dan dus een licht gezoete latte met een vleug van vanille en een snuf zout erin. De vanille en het zout proef je bijna niet, behalve dat de koffie er gewoon net wat spannender van word. En verslavender. Hojicha is geroosterde groene thee uit Japan, het is een poeder net als matcha. Als je het niet hebt zou je ook matcha kunnen gebruiken of je favoriete thee tot een poeder malen in een koffiemolentje. De salted cream cheese foam ken je nog van vorige week, alleen zit er nu een beetje vanille door. Hij is ook lekker om dus bovenop je ijsthee of een ander drankje te scheppen. Je zou ook in plaats van hojicha instant koffie door je beslag kunnen scheppen, om zo echt voor de caffè latte vibe te gaan.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

Salted vanilla cream cheese

3 eetlepels roomkaas

2 eetlepels volle melk

3 eetlepels slagroom

3 eetlepels poedersuiker

snuf zout


Hojicha pannenkoekjes

1 ei, wit en dooier gescheiden

40 gram tarwebloem

1 flinke eetlepel hojicha 1/2 theel. bakpoeder

45 milliliter melk

2 theelepels kristalsuiker snuf zout boter, olie of allebei om in te bakken


BEREIDINGSWIJZE

  1. Doe de roomkaas, melk, slagroom, poedersuiker en het zout in de beker van een staafmixer en mix tot je een luchtige creme hebt. Je voelt op een gegeven moment de room dikker worden. Als je een vinger over de buitenkant van de staafmixer haalt moet de lijn duidelijk blijven staan.

  2. Klop het eiwit op in een schone kom tot je stijve pieken hebt.

  3. Meng de dooier met de bloem, hojicha, bakpoeder, melk, kristalsuiker en het zout. Spatel het stijve eiwit hier rustig doorheen tot je een homogeen mengsel hebt.

  4. Bak de pannenkoekjes in een koekenpan op laag tot middelhoog uur in olie of boter of een combinatie van de twee. Laat de pannenkoekjes een klein beetje afkoelen voordat je de room erop schept, anders smelt die meteen.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


© 2021 ontwerp door Jasper Gottlieb.
Foto logo door Sophia van den Hoek | Studio Unfolded

bottom of page