top of page

Dilly ansjovis aardappel pancake

Foto van schrijver: emmadethouarsemmadethouars


Weten jullie nog het slechte nieuws van de barbecue-aubergine waarvan ik de foto was verloren? Het goede nieuws is dat ik gisteren zo'n waanzinnige aubergine van de barbecue heb gegeten, dat ik denk dat ik het recept voor jullie thuis nóg lekkerder kan maken. Daarvoor moeten jullie obviously wel nog even wachten tot ik thuis ben. In de tussentijd was bestie en culinaire inspiratiebron Marieke gelukkig zo lief om een van haar briljante recepten beschikbaar te stellen voor in de eetclub. Aangezien ik dus een foto te kort kom. Dankjewel Marieke!


Marieke is dus in een mega creatieve gevulde pannenkoeken bui de laatste tijd. We kennen natuurlijk allemaal de scallion pancake, maar Marieke doet er elke keer heel andere dingen tussen zoals ansjovis. Amazing. De start was een ansjovis-chilivlokken pannenkoek maar deze variant is met leftover aardappel. Doet dus ergens een beetje denken aan Indiase aloo paratha, maar dan met een ander smaakprofiel. Het lijkt me ook heel lekker om - net als de dilly pancake uit Solo - met half tarwebloem half volkorenmeel te maken. Knoflook door de vulling zou ook lekker zijn. Maar voor nu gewoon zoals Marieke deze fantastische pannenkoek maakte.


INGRDIËNTEN (1 persoon)

100 gram tarwebloem

snuf zout

2 ansjovisjes

3 gekookte krieltjes

flinke handvol dille (alleen de blaadjes)

snuf chilivlokken

zonnebloemolie om in te bakken

ricotta en kappertjes om te serveren


BEREIDINGSWIJZE

Meng tarwebloem en een snuf zout in een mengkom. Voeg 70 milliliter water toe en kneed tot een deegbal. Dek af met een vochtige theedoek of vershoudfolie en laat minstens een halfuur rusten, langer mag.


Hak intussen de ansjovis fijn, prak de krieltjes en hak de dille fijn. Meng de ansjovis, krieltjes, dille en chilivlokken door elkaar.


Bestuif je aanrecht met wat bloem en rol de deegbal uit tot een rondje van 15-20 centimeter. Spreid het aardappelmengsel uit in een laagje over het deeg en rol het op tot een dun rolletje. Rol die weer op van links naar rechts, als een soort slak. Plet het deeg iets met je hand en rol weer uit tot een rondje. Als dit stroef gaat, kun je het deeg nog 5-10 minuten laten rusten. Daar wordt het soepeler van. 


Verhit ruim zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de pannenkoek in een paar minuten per kant goudbruin en knapperig. Snijd de pannenkoek in punten en serveer met de dipsaus. Serveer met een dot ricotta en wat kappertjes.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


© 2021 ontwerp door Jasper Gottlieb.
Foto logo door Sophia van den Hoek | Studio Unfolded

bottom of page