top of page

Singapore
Het lekkerste eten in Singapore is in hawker centers: overdekte food courts. De meeste hebben een beetje van alles wat, maar je hebt bijvoorbeeld ook speciale Indiase of Maleisische of Chinese.


Hainanese chicken rice

Je hebt in elk hawker center Hainanese chicken rice, dat is echt hét gerecht van Singapore. Kip wordt gepocheerd in water met bosui en gember en in die bouillon wordt dan weer rijst gekookt. Heeeeel lekker. Het wordt lauwwarm geserveerd en de huid is een beetje jelly, daar moet je van houden maar ik vind het echt heerlie. De beste eet je kennelijk bij Tian Tian (blauw bord) in Maxwell Food Center maar je hebt heel veel goede.


Chili crab bij Jumbo Seafood

Ook typisch Singa en fuuuucking lekker. Krab in saus obv tomaat en chili. Neem ook de salted egg yolk prawns of cereal prawns en broodjes om de saus mee op te eten. Hmmmm…. Sidenote: nij No Signboard Seafood hebben ze kennelijk de beste black pepper crab, die hebben wij niet gegeten want geen tijd maar mocht je nog meer krab willen dan moet je dus daarheen.


Keng Eng Kee Seafood

Nog een fantatstische plek voor Seafood. Leukste om met een groep naartoe te gaan zodat je de hele tafel vol kan zetten. Hoogtepunten: black pepepr crab, gefrituurde zeebaars met black sauce (deze was echt insane, met ook stukjes merg door de saus) en moonlight horfun.


Xiao long bay bij Shou La Shou Beijing Restaurant (Jalan Besar 141)

Deze soup dumplings zijn nog lekkerder dan bij Din Tai Fung! Ook de spicy dumplings bestellen en de scallion pancake hier was echt craaaazy lekker!!! Perfect chewy, flaky, crispy. De noedels in sweet bean sauce vielen tegen, maar verder alles lekker hier.


Ya Kun Kaya Toast

Dit is echt mijn lievelingsontbijt in de wereld. Kaya toast is geroosterd brood met een soort kokosjam en boter, die je doopt in heel zachtgekookt ei met sojasaus en witte peper. Ziet er heel vies uit maar na de eerste hap ben je echt hooked ik vond dit zoooo goed. Perfect zout/zoet/jiggly. Ik heb dit elke dag ontbeten. Origineel is met geroosterd brood, maar je hebt ook met gestoomd brood dat is ook heel lekker. De jam kun je hier ook kopen en mee naar huis nemen. Amazing. Ya Kun is een keten en zit overal.


Nasi padang bij Sari Ratu

Dit Indonesische restaurant zit in een redelijk klein winkelcentrum en er staat altijd een rij. Het eten staat in bakken uitgestalt en je wijst aan wat je wil hebben. Was waanzinnig lekker.


Old Cheng Du Restaurant

Ik heb hier heel vaak gegeten. Echt heeeeel goed Szechuanees. Koude paddenstoelen zijn een aanrader, maar ook de zijden tofu in salted egg yolk saus en alle noedels. Gewoon alles eigenlijk.


Stingray satay

Ook een Singapore specialiteit, rog met heel lekker pittig sausje van de barbecue. Je kunt dit in bijna elk hawker center halen, maar ik at mijne bij Chan BBQ, die is heel populair. En was ook heel lekker.


Satay street/Boon tat street

Vrij toeristisch maar ook leuk. Hier wordt elke avond alleen maar sate verkocht. Geweldig dus. Je gaat gewoon zitten en kunt dan sets bestellen. De kleinste set is voor 2 personen en dan krijg je van alles 10 stokjes!! Je kan ook per 5 bestellen dat moet je even vragen. Anders is het zonde en kun je daarna niks meer eten. Want hiernaast zit Lau Pat...


Schaafijs bij Lau Pat

Dit hawker center is vrij modern en daardoor eigenlijk min minst lievelings, maar je MOET hier Koreaans schaafijs bestellen. Met amandel. Echt niet normaal hoe lekker. Schaafijs van amandel met heeeeel fijn amandelpoeder en nog allemaal andere dingen echt out of this world. Als ik dit eerder had ontdekt had ik het elke dag gegeten.


Toetjes bij Mei Heong Yuen

Hier hebben ze ook lekker schaafijs in heel veel smaken. Maar ook andere desserts zoals pudding. Zit vlakbij People's Park (mijn favo haweker center, scroll maar even naar beneden) dus je kan daar altijd even een toetje halen.


Roast Paradise

Je kunt overal geroosterd vlees eten (Kanton/Hong Kong style) maar bij Roast Paradise eet je echt de ALLERbeste. Zit in Lau Pat en Old Airport food center (kijk even goed naar openingstijden). De char sui is hier echt niet. nor. maal. Ik had de char sui + roast pork rice en die wordt geserveerd op kippenrijst echt het absolute einde.

Rijstvellen @ Old Airport

Als je met je rug naar Roast Paradise staat heb je schuin links daar tegenover een vrouwtje die de meest craaaaazy lekkere rijstvellen met garnaal en char sui verkoopt. Met soja, chili en gebakken uitjes. Echt geweldig ook om te zien hoe ze dit maakt!


Chinatown is mijn lievelingswijk (verrassing). Hier heb je ook 4 hele goede food courts bij elkaar zitten op loopafstand. Op volgorde van leukheid: People’s Park, Chinatown Food Complex, Hong Lim, Maxwell Food Center.

People’s Park

Met stip op 1 mijn favo food court want: alleen maar Chinees en je kunt er buiten heel gezellig zitten. Is heel levendig!


Eten: xiao long bao en spicy dumplings (binnen, blauw bord). Meneer maakt ook hand pulled noodles, maar ik zat te vol echt een gemiste kans.


Ook heb je hier buiten een rijtje met allemaal Sichuanese restaurants: neem die met een zwart bord en daaromheen wit, er staat altijd een heel lief vrouwtje voor. Hier at ik de lekkerste spicy ribs uit m’n leven en bestel ook de home style tofu. Life changing! Alle locals eten hier de hele vis, ook fucking lekker.


Achter de food court onderweg naar de metro staan in het midden allemaal stalletjes eten te verkopen. Je hebt hier WAANZINNIGE koude noedels voor 2 euro, maar ook een stand met alleen maar scallion pancakes met hele lekkere gebakken deegballen met pork erin. Allebei nemen!


Chinatown Complex

Hier ook heel veel Chinese goodies. Mijn favo hier was Lian He Ben Ji Claypot rice. Echt waanzinnig gebakken rijst met vulling naar keuze en zo'n lekker knapperig randje aan de onderkant. Je moet hier wel heel lang wachten want het is heel populair (kom ook vroeg want snel uitverkocht). Zorg dat je je tafelnummer onthoudt, dan komen ze het brengen (bij mij duurde dat 45 minuten).


Maxwell food center

Deze zat vlakbij mijn verblijf, dus heb hier heel vaak gegeten. De chicken rice van Tian Tian is hier famous, maar mijn favo was Alimama Green Chili. Haar fried chicken loaded met chili is echt hemels. Wel echt heel pittig. Hele vis met chili ook heerlijk. Echt een must, dit tentje! De curry rijstvellen bij Chee Cheong Fun Club zijn ook een aanrader.


Tiong Bahru food market

Hier gestoomde rice cakes bestellen!!!! Kijk even op m’n insta hoe en wat. Fucking lekker.


Tekka food court

In Little India en hier is dus ook bijna alles Indiaas. Allauddin heeft hele goede biryani en prata.

Komala Villa

Vega Indiaas restaurant. Bestel hier de rijst en de prata, allebei echt ziek lekker en komen met allemaal sausjes/curry.


97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Thailand

Taiwan

Japan

Kommentare


bottom of page