top of page

Thailand

Bijgewerkt op: 31 meiBangkok

Chatuchak market, volgens mij op zat en zon. Heel veel winkeltjes binnen waar je alles kan kopen. Buiten ook lekker eten en dat kan je dan kan eten op een grasveldje, genieten geblazen.


Chiang Mai


Eten:

  • MUST: Stewed pork leg on rice bij de north gate market bij de vrouw met de cowboy hoed. Ziek lekkere zachte pork, sowieso een leuke markt. Bij de south gate heb je ook een leuke night market. Bij beide markten staan heel veel sthalletjes en er tussendoor stoeltjes en tafeltjes waar je lekker kan zitten.

  • Khao soi - typische chiang mai curry. Kan je overal eten.

  • Mango sticky rice - Neem het er van nu je in het noorden bent want in het zuiden is dit niet te vreten.

Doen:

  • Grand canyon - klif waar je vanaf kan springen, mooi de sunset kijken en chill zwemmen.

  • Kookcursus - wij deden er eentje op een boerderij super leuk


Pai

Dit was iedereen z'n lievelings maar ik vond het een beetje boring in Pai, allemaal van die hippie travelers types in olifantenbroeken die zichzelf helemaal het einde vinden. Maar zou er wel heen gaan, je kan wel leuk rijden naar hot springs en een witte buddha.

Hot springs moet je even rondvragen maar er is een dure toeristische die iets van 50 graden is (auw!), maar ook een goedkopere met gewoon normaal lekker warm water, dus daar heen gaan!


Oh en op de street food markt is er 1 iets heeeeeel lekkers namelijk een citroengras met een kipgehakt balletje er op. Super spicy en DELISH. Nemen!!


Koh Phangan

Slapen: Phangan cottages. Is 40 euro per nacht voor 2 bedden dus perfect als je samen met iemand bent. Zwembad aan de zee, heel rustig. Verder lag ik hier vooral in het ziekenhuis met Dengue dus eigenlijk niks gedaan maar in het noorden schijn je hele mooie stranden te hebben (bottle beach), niet gezien maar moet top zijn. Lekker scootertje huren.

Koh Lipe

Sunrise beach is super mooi en rustig en er staat een lekker windje, dus daar heengaan ipv Pattaya (klein stukje lopen dus waar je slaapt maakt niet zo veel uit).

Eten: Mam papaya, zit in walking street. Noord Thaise keuken, suuuuuuper lekker en betaalbaar. Neem vooral de pork neck. Heaven.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Taiwan

Japan

Singapore

bottom of page