top of page

Japan



Tokyo

Slapen

Khaosan hostel. Ze hebben 3 verschillende vestigingen in Asakusa, allemaal op loopafstand van elkaar (sowieso leuke buurt om in te slapen, met mooie tempel en leuke markt met eetstalletjes/souvenirs). Ik sliep in Khaosan Origami, heel fijn hostel wel vrij rustig. Voor vertier in de avonduren kan je naar Khaosan world bar, daar gebeurt het drinken en het dansen en hebben ze een bar.


OV

Tokyo is ENORM, de subway is je vriend. Voor 600 yen (ongeveer 4,50) kan je een dagkaart kopen waar je onbeperkt mee kan reizen op de metrolijnen. Je kan dan niet op sommige lijnen (is meestal ook niet nodig), voor de extra lijnen betaal je iets extra geld, ook niet het einde van de wereld. Het is misschien handig om alle activiteiten waarvoor je het duurdere kaartje moet hebben op 1 dag te plannen (bij mij waren dat maar 2 dingen dus prima in 1 dagje)


Eten

Marugo (Tonkatsu - Akihabara)

Als je maar 1 ding kan eten terwijl je in Tokyo bent zou ik dit eten. Je kan overal in Tokyo tonkatsu (gepaneerd en gefrituurd varkensvlees) krijgen maar deze is echt perfect. Kan zijn dat je even in de rij moet staan maar ik zou hier echt 3 uur voor in de rij staan zo lekker. Je kan er saus over doen maar ik vond het het lekkerst met een beetje zout en citroen er over. Voor 15 euro heb je een pork filet (die moet je nemen, is vetter dus lekkerder dan sirloin), rijst, kool, misosoep en pickles (met de lunch iig, kan zijn dat het s avonds duurder is).


35 steps bistro (Izakaya - Shibuya)

Heel moeilijk te vinden maar worth it! Heb hier echt m'n lekkerste Tokyo dinner gehad. Super lekkere gemarineerde makreel die ze aan tafel komen grillen met een brander. En je MOET hier de ebi tempura (garnaal) bestellen, ook een van de lekkerste dingen die ik ooit heb gegeten. In zoete chilisaus en een eidooier waar je het in moet dopen (not normal, hebben wij 2x besteld). Verder is alles hier op de kaart lekker. Bamboo sake is ook een aanrader. Voor 25 euro zit je goed vol en heb je bamboo sake gedronken (wij hadden 5 dishes gedeeld met z'n 2en, waarvan 2x de garnalen, meer dan genoeg).


Shibuya Hikarie gebouw (Sushi - Shibuya)

Ik heb elke dag sushi gegeten in Tokyo maar vond dit de allerlekkerste (lekkerder dan op de Tsukiji vismarkt). Voor 13 euro 1 menu besteld en nog apart 3 soorten tonijn (ook met toro het aller lekkerste stukje tonijn). Zit op de 6e verdieping van dit gebouw, met een lopende band.


Tsukiji vismarkt (Sushi - Tsukiji)

Kom vroeg als je hier wil ontbijten en ga niet bij het restaurant met de langste rij (ik was er om half 10 en stond ongeveer een uurtje in de rij). Dat is de aller bekendste en dan sta je zo 4 uur in de rij, nergens voor nodig want t is hier allemaal lekker. Wel vrij prijzig (30 euro voor een menu), maar heel lekker en vooral leuke ervaring! Op de markt zelf kan je ook lekkere sashimipakketjes halen en leuke souvenirtjes. Ik heb hier ook een mes gekocht bij Masamoto.


Kayaka by the Sea (Izakaya - Shibuya)

Heeeele lekkere izakaya met veel seafood. Alles is hier waanzinnig maar de tonijn spareribs zijn echt lifechanging lekker. Neem die dus sowieso.


Verder vond ik picrumb.com een fijne site. Daar staan per buurt favoriete restaurants verdeeld in soort eten, en alle restaurants hebben een routebeschrijving vanaf een metrostation met foto's erbij. Heel handig aangezien in Tokyo veel dingen verstopt zitten.

Takayama

Heel schattig dorpje vlakbij de bergen. Mooie oude huizen en wat tempels, verder niet heel veel te doen maar heerlijk om lekker rond te lopen. Ook een hele goede plaats om naar een onsen (hot spring) te gaan. Guesthouse Tomaru is heel gemoedelijk en dichtbij het station, aanrader! Ze verkopen overal rijst op een stokje, geglaceerd met soja. Kopen! En nigiri met hida beef (soort wagyu, vond het in een ander gerecht tegenvallen maar die nigiri waren heerlijk).

Ik heb hier ook super lekkere ramen gegeten met heel veel zwarte peper. JAM. Geen idee meer hoe dat restaurant heette maar er stond een hele lange rij waar ik toen gewoon in ben gaan staan. Want in Japan betekent een lange rij vaak lekker eten.


Kyoto

Slapen in K's House Hostel. Vlakbij het station, met genoeg restaurantjes in de buurt. In en rond Gion (oud geisha district) is het drukker qua restaurants en barretjes, dit is ongeveer 20 minuten lopen (leuke wandeling langs de rivier). Je zou ook daar kunnen slapen maar ik vond dit beter. Grote woonkamer ook en goede plek om mensen te ontmoeten, er zit altijd wel iemand in de lounge (of rooftop, mooie zonsondergang).

Eten

Kyoto station

Op het station zelf zitten hele lekkere restaurants! Je zou het niet verwachten maar dit is de place to be! Op de 10e verdieping heb je ramen street, met 8 verschillende ramen restaurants. Staat vaak wel een rij maar loopt snel door. Je kan eigenlijk geen verkeerde ramen tent kiezen hier, alles is goddelijk en neem alsjeblieft een gekookt ei op je ramen. Op de 11e verdieping heb je nog meer restaurants, variërend van sushi tot wagyu vlees tot tonkatsu tot pizza.

* Sukiyaki op het station bij Morita ya - wel van tevoren reserveren. Heb je uitzicht over heel Kyoto en komt een vrouwtje in een kimono vlees voor je bakken. Ze dopen het in een rauw ei, je kan dat ook niet nemen maar het is HEEL erg lekker dus neem maar wel!


Chojiio sushi

Vlakbij Gion, superlekkere sushi aan een lopende band. Je kan voor weinig geld een set menu nemen maar ook all out gaan met toro, coquille en andere lekkere dingen. Je bestelt op een tablet, heel handig kan je lekker door het menu scrollen. En uiteraard gratis matcha thee.


Kobe

Dagtripje vanuit Kyoto (iets langer dan een uurtje met de trein). Hier komt HET kobe (wagyu) vlees vandaan dus als je hier in de buurt bent MOET je hier eten. Bij Wakkoqu eet je goddelijk vlees dat voor je neus wordt klaargemaakt. Ga met de lunch, dan is het goedkoper. Het restaurant zit in het shin-kobe station, dit is vanaf Kobe nog een uurtje lopen. Je kan ook met de metro maar het is een heel leuk wandelingetje door de stad. Kan je meteen het vlees er af lopen. Ik had het duurste lunchmenu + een glas merlot en was 50 euro kwijt. Je kan ook voor iets goedkoper lunchen, kijk maar even op de site.

Osaka

Osaka wordt ook wel 'the nation's kitchen' genoemd, ik heb echt nog nooit zo veel eten bij elkaar gezien. Keuzestress! Specialiteiten zijn okonamiyaki en takoyaki (soort intvispoffertjes), die zie je overal (dotonbori street is the place to be). Ik wil je hier niet heel veel tips geven omdat alles toch wel lekker is MAAR de twee allerlekkerste dingen die ik at waren:

Eggtarts bij ik weet niet hoe het heet. Maar het zit aan het begin van Dotonbori straat aan je linker hand, geel tentje vrij klein. Ik denk nog steeds elke dag aan deze egg tarts, pastel de nata (portugees is het), maar ze noemen het gewoon eggtart. Ik heb er eentje gegeten en toen echt nog 4 of 5 ofzo daarna in 2 dagen, ik was echt super obsessed.


Ramen bij ik weet ook niet hoe het heet. Maar als je dotonbori straat oploopt heb je op een gegeven moment rechts een straatje waar je in kan waar ook heel veel eettentjes zijn. Als je daar in loopt heb je een beetje aan het einde (ik denk op 3/4) een tentje dat ramen verkoopt met slow roasted pork rib er op. Oh my god. Zo lekker. Staat ook buiten op het bord dat ze dat verkopen dus je ziet t meteen.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Thailand

Taiwan

Singapore

bottom of page