top of page

Favo restaurants + what to order


Excuus voor de vertraging. Ik ben al de hele week geveld door de griep dus niet echt in staat om te koken. Ik bestel alleen maar pho en eet de Luikse wafels die de buurvrouw voor me haalde bij de supermarkt. Ook erg lekker. Even geen recept dus, maar ik heb iets anders leuks voor jullie. Ik krijg namelijk heel vaak de vraag of ik nog tips heb voor Aziatische restaurants in Amsterdam. Sommigen van jullie weten mijn favo's al, maar vragen dan welke gerechten je daar moet bestellen. Bij deze dus een lijstje.


Bij de meeste kun je zitten dus ook leuk als je niet in Amsterdam woont, dan kun je er voor in de trein stappen. De meeste bezorgen ook thuis, wat fijn is als je in de buurt van het restaurant woont. Als ik er niks bij zet, kan het allebei. Ik focus me expres even op avondeten, dus geen dimsum. Daarvan maak ik binnenkort wel een ander gidsje. Alvast een tipje van de sluier: mijn favo's daarvoor zijn Hoi Tin, Sea Palce en Full Moon Garden.


Pho King - Deze heb ik deze week pas ontdekt. Vietnamese pho is namelijk het beste ziek-eten. Bij Pho King hebben ze alleen pho bo, met rundvlees dus. Een goed teken vind ik zelf, want hoe kleiner de kaart, hoe beter je waarschijnlijk bent in hetgeen wat er op staat. Ik bestelde de pho met gestoofd rundvlees omdat rauw vlees me een beetje tegen stond toen ik ziek was. De bouillon was waanzinnig, de lekkerste die ik ooit in Amsterdam at.


Dutch Dabbawala - Mijn lievelingetje, hier bestel ik echt het allervaakst en het stelt nooit teleur. Je kunt hier niet zitten, dus je kunt hier alleen eten als je binnen het bezorggebied woont (ze zitten in het centrum op de Elandsgracht). Bij Dutch Dabbawala eet je waanzinnig Indiaas. Als ik een simpele bestelling doe, neem ik alleen de saag paneer, maar meestal bestel ik allemaal kleine gerechten. Mijn allerlievelings is de palak chaat (knapperig gefrituurde spinaziebladeren in yoghurtsaus en verschillende chutneys, echt een must order!!!) en eigenlijk alles chaat. Ook de paneer tikka multani en vada pav bestel ik vaak. Sowieso zijn alle gerechten met paneer hier een aanrader, want de kwaliteit van de kaas zelf is waanzinnig.


Het vegetarische menu is hier echt goed, alleen als ik heel brak of zielig ben mag ik hier van mezelf vlees bestellen. Dan neem ik altijd de sesame chicken pakora die ik dan dip in de komkommerraita en/of de keema naan (naan gevuld met lamsgehakt). Het enige nadeel hier is dat er niet genoeg zout in de platbroden zit, dus die bestel ik eigenlijk nooit. Behalve die met lamsvlees dus, maar daar dit dan weer wel zout door.


Madras Diaries - Hier eet je Zuid-Indiaas en ook hier hebben ze heel veel vega keuze. Ik bestel deze ook vaak als ik ziek ben, de thakkali rasam (pittige tomatenbouillon met tamarinde) smaakt namelijk alsof hij heel goed voor je is. Daar bestel ik dan meestal idly (gefermenteerde rijstcakejes) bij met chutney, maar de dosa's en eiercurry zijn ook heel lekker. Volgens mij kan je hier niet mis kiezen.


Xi'an Delicious Foods - Zit ongeveer naast Madras Diaries in de Lange Leidsedwarsstraat. Hier neem ik altijd de hot oil vega noodles met komkommersalade on the side. Waarschuwing: de aubergine is hier niet zo lekker, sla die dus over. Dumplings zijn ook lekker en de Chinese hamburger met varkensvlees, maar alleen de noedels zijn al meer dan genoeg genoeg. Als ik naar het restaurant ga, bestel ik ook altijd warme sojamelk als drankje. Hmmmm.


Fulu - Ze bezorgen ook, maar hier ga ik het liefst daadwerkelijk naartoe en het liefst met zo veel mogelijk mensen. Ik kan hier namelijk nooit kiezen. Komt 'ie: boiled sliced pork belly with garlic sauce (deze wordt geserveerd met stoom heel cool), boiled sea bass in chili sauce, Chinese fungus, dry-fried chicken leg filet, stir-fried shredded potato, stir-fried tofu and enokitake, stir-fried tofu with salted egg yolk sauce, mapo tofu (ik vind dit de ENIGE lekkere mapo in Amsterdam). Vroeger hadden ze ook mais in salted egg yolk sauce, maar die kan ik nooit meer vinden. Mocht je die ooit op de kaart zien staan: nemen!


Tip: In het weekend doet Fulu een combi met Oriental City en Golden Chopsticks. Als je via de website bestelt, kun je de lekkerste dingen van alledrie die restaurants bestellen.


Full Moon Garden - Ik kom hier vaak om te dimsummen, maar zoals ik al zei gaat het daar vandag niet over. Mijn go to bezorgbestelling is hier de egg tofu in Sichuan sauce met paddenstoelen en dan bestel ik altijd een portie broccoli on the side. Dat is de perfecte bestelling voor één persoon waar je dan de volgende dag ook nog van kan eten.


Thai Thai Poppetje - Hier kan je alleen zitten en je moet wel even van tevoren reserveren. Bij Thai Thai Poppetje serveren ze Noord-Thaise keuken op kleurrijke plastic krukjes. Heel gezellig. Ik heb hier eigenlijk geen favo's, letterlijk alles is hier lekker. Neem hoe dan ook iets van een salade, Noord-Thaise salades zijn echt crazy lekker.


Dumplings - Iedereens favo kiosk bij het Westerpark. De gebakken en gestoomde dumplings met varkensvlees zijn favoriet of de bao buns. De underdog van de kaart is de gebakken rijst. Voor best goedkoop krijg je echt een hele grote bak en het is echt de perfecte rijst. Thuis bak ik er dan soms nog een ei op en klaar ben je.

273 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page