top of page

Gong bao tofu

Foto van schrijver: emmadethouarsemmadethouars

Allereerst mijn welgemeende excuses dat deze mail pas zo laat komt. Ik had van 'elke vrijdag' in m'n hoofd al 'elke weekend' gemaakt om mezelf hier op reis wat meer speling te geven. Maar afgelopen weken waren zo hectisch qua reizen. Ik ben normaal een langzame reiziger, maar toen neef Max er was bleven we elke keer 2 dagen op een plek om vervolgens weer door te reizen. Dat was fantastisch, maar liet weinig ruimte over voor tijd achter m'n laptop. Vanaf dit weekend lig ik weer gewoon op schema want vanaf nu ga ik alleen nog maar chillen.


Ik ga vanavond ook even weer een rijtje TikToks voor jullie op insta zetten. Soms heb ik zullke slome wifi dat hij er uren over doet om het te posten en dan verwijder ik het gewoon weer. Maar ik zit nu in een fancy schmancy hotel dus ik denk dat het hier wel goed moet komen. Oké dan nu naar het reept. Weer even een trip down memory lane naar de tijd dat ik in Sichuan was, een paar weken geleden dus. Gong bao chicken is een van de meest bekende Sichuanese gerechten. De saus is supersimpel, maar het zijn de pinda's die het gerecht maken. Eigenlijk moet je van die ongebrande vliespinda's gebruiken. Die koop je bij de toko maar ik had ze op het moment dat ik dit recept - met tofu in plaats van kip - voor jullie maakte. Het was alsnog lekker.


INGREDIËNTEN (2 personen)

300 gram tofu neutrale olie om in te bakken

3 tenen knoflook

3 cm gember

4 bosuien

10 gedroogde chilipepers

1 theel. lichte sojasaus

1 theel. donkere sojasaus

1 eetl. zwarte azijn

1 theel. sesamolie

2 eet. water snuf zout 1/2 theel. maizena 1 theelepel gedroogde szechuanpeper

50 gram geroosterde pinda's rijst om te serveren


BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de tofu in blokjes en verhit een paar eetlepels olie in de pan. Bak de tofu een paar minuten tot deze licht begint te bruinen.

  2. Hak intussen de knoflook en gember fijn en hak de bosui in stukjes van 1 tot 2 centimeter.

  3. Knip de chilipeper doormidden en verwijder de zaden.

  4. Meng de lichte sojasaus, donkere sojasaus, zwarte azijn, sesamolie, water, zout en maizena in een klein kommmetje.

  5. Haal de tofu uit de pan en bak de chilipeper en szechuanpeper 30 tot 60 seconden tot ze geurig zijn. Kijk uit dat ze niet verkleuren.

  6. Voeg de knoflook, gember en het wit van de bosui toe en fruit 30 seconden. Voeg dan de tofu toe en bak nog 1 minuut.

  7. Roer nog even door het sausje zodat de maizena goed is verdeeld en voeg de saus toe aan de pan. Roer alles goed om tot je een glossy saus hebt. Voeg de pinda's toe, meng en serveer op rijst.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


© 2021 ontwerp door Jasper Gottlieb.
Foto logo door Sophia van den Hoek | Studio Unfolded

bottom of page