
Het kan niet als een verrassing komen dat het eerste recept dat ik maak nadat ik terug ben een drankjesrecept is. Ik vind het nogal moeilijk om precies te omschrijven wat er zo geweldig is aan de Chinese drankjes, want ergens denk ik dat je het moet proeven om te begrijpen. En veel van de drankjes begrijp ik zelf ook nog niet, ook al heb ik ze geproefd. Het beste aan de drankjes is in ieder geval dat het altijd perfect in balans is. Op beeld ogen ze vaak zoet of vullend of vettig, dat zal je misschien ook denken als je de woorden cream cheese foam hoort. Maar het is dus nooit te vettig of romig. Veel drankjes zijn op basis van thee en je proeft ook altijd dat die van heel goede kwaliteit is. Hmmmm.
De smaak van veel drankjes zal ik pas weer proeven als ik terugga naar China. Gelukkig is dat al aan het einde van dit jaar, ik kan niet langer wachten hoor. Een van de drankjes die thuis wel makkelijk is na te bootsen is ijsthee met cream cheese foam. Het is supersimpel, maar de combinatie van juist die hele frisse en clean theesmaak en dan die room erop is hemels. Het is het lekkerst om te drinken met een rietje zodat je goed kan mikken en bij elke slok een klein beetje room meekrijgt naast de ijsthee. Suikersiroop maak je door gelijke delen water en suiker te smelten in een pannetje en even te laten pruttelen en afkoelen. IJsthee maak je makkelijk zelf door thee in koud water te doen en het minstens 12 uur in de koelkast te laten staan. Ik heb hier jasmijnthee gebruikt maar ik heb het ook geproefd met groene thee, zwarte thee, oolong, verzin het maar. allemaal lekker.
INGREDIENTEN (1 persoon)
3 eetlepels roomkaas 2 eetlepels volle melk 3 eetlepels slagroom
3 eetlepels poedersuiker snuf zout suikersiroop (zie intro) zelfgemaakte ijsthee (zie intro)
ijsblokjes
BEREIDINGSWIJZE
Doe de roomkaas, melk, slagroom, poedersuiker en het zout in de beker van een staafmixer en mix tot je een luchtige creme hebt. Je voelt op een gegeven moment de room dikker worden. Als je een vinger over de buitenkant van de staafmixer haalt moet de lijn duidelijk blijven staan.
Doe een paar eetlepels suikersiroop in een glas en giet er de zelfgemaakte ijsthee op. Doe ijsblokjes in het glas en giet de salted cream cheese er voorzichtig op. Drink met een rietje als je die hebt en anders gewoon zo uit het glas.
Comments