top of page

Hongkong

Bijgewerkt op: 31 mei 2023


Octopus card

Als je een tijdje in HK verblijft (als in meer dan 3-4 dagen) is het handig om een octopus card aan te schaffen. Dit is een kaart waar je geld op zet en gebruikt voor het OV (dan hoef je niet elke keer een metro kaartje te kopen) maar je kan er ook mee betalen in de 7/11 en andere dingen. Heel handig!


Kowloon/Mong kok - Is aan de andere kant van het water, niet op het eiland. Leuk om een dagje de ferry te nemen. Je kan ook met de metro maar ferry is leuk dan zie je zo de skyline en ook poepgoedkoop. In Mong kok heb je een lady's market, hele lange markt waar ze allemaal prullaria verkopen. Ben ik normaal niet zo van maar vond deze wel leuk! Je kan er ook gewoon praktische dingen kopen zoals een kabeltje voor je telefoon dus sowieso leuk. In Kowloon heb je ook veel restaurants en winkels, super druk gedeelte! Op Temple Street heb je veel restaurantjes, heel leuk. Specialiteit daar is chili krab (je ziet overal grote foto's van krabben niet te missen), claypot rice met salted duck leg is ook erg lekker hier (ergens op een hoekje gegeten). Zeker een bezoekje waard!

Eten/drinken

Chilli fagara - als je van pittig eten houdt MOET je hier heen. Fucking lekker, misschien wel lekkerste diner in HK dat ik heb gehad. Wel reserveren. Alles is sichuanees en echt delish. Spicy pork wontons, mapo tofu en crispy beef moet je sowieso nemen. Maar als je niet van pittig eten houdt moet je hier weg blijven.


Joy Hing - hier moet je heen voor geroosterde gans. Of een combo platter want ze hebben ook hele lekkere pork. Ik was helaas maar in m'n eentje dus kon geen hele combo op. Maar ze zijn hier gespecialiseerd in gebarbecued vlees en ze zijn er fucking goed in. (Yat lok moet ook goed zijn, zelfde concept, ben er zelf niet geweest).


Yee shun - zit op meerdere plekken in de stad (oa causeway bay) en verkopen milk pudding. Als je van custard houdt moet je dit proberen. Super zacht en jiggly en heel lekker. Ik vond die met chocola het lekkerst maar probeer ook gewoon een melk (koud) want dat is de klassieker. Ze hebben hier ook lekkere french toast.

Geroosterde broodjes met gecondenseerde melk - ik weet niet meer hoe het heet maar je kan dit overal krijgen. Echt goddelijk als ontbijt. Je hebt ze ook met pindakaas en nog meer dingen maar die vond ik een beetje heftig. Met gecondenseerde melk is echt da shizzle.

Kantonese wafel - ze verkopen bij veel straat standjes wafels. Met een soort van bolletjes en gewoon de geruite die wij kennen. Op die geruite doen ze dan pindakaas, gecondenseerde melk en suikerboter. Goddelijk caloriebommetje. Delen is aangeraden (hoogstwaarschijnlijk wil je er daarna alsnog nog een bestellen).


Linq - gay bar waar ze op woensdag free wodka wednesgay hebben. Alle drankjes met wodka er in zijn gratis tot 12u. Voor hetero's helaas weinig versiermogelijkheden maar ik heb hier een hele gezellige avond gehad!


Tim ho wan - Goedkoopste michelin sterrenrestaurant (1 ster) ter wereld. Staan bekend om gebakken broodjes met vlees er in, ik weet niet zo goed wat ik hier van vond het was wel heel lekker knapperig maar de bovenkant is zoet (vaak in china), dus dat smaakt een beetje gek. Ik zou het omschrijven als tegenintuïtief, maar niet onsmakelijk. Haha, zou t iig wel proberen aangezien ze hier bekend om staan maar de rest vond ik lekkerder. Voor 8 euro pp gegeten en dar echt tonnetje rond.


Din Tai Fung - Nog meer dim sum met een ster, hebben meer locaties. Deze vond ik nog lekkerder dan Tim Ho Wan maar is ook een stukje duurder (alsnog goedkoop overigens). De specialiteit hier is xiao long bao (soup dumplings), mijn allerlievelingseten. Neem die met pork, en je krijgt een bakje met gember erbij en er staat zwart azijn op tafel, dat giet de bij de azijn en daar moet je de dumplings in dippen. Ze hebben ook hele mooie (en lekkere) met een shrimp op de bovenkant (daarvan hangt ook een hele grote foto buiten). Echt heel heel lekker. OH en spicy pork dumplings echt goddelijk.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Thailand

Taiwan

Japan

Comments


bottom of page