top of page

Miso-sesam-chocolate chip cookies

Foto van schrijver: emmadethouarsemmadethouars

Als dit recept in je mail komt, ben ik alweer thuis. Wat een verschrikking. De enige twee dingen waar ik weer naar uitkijk is dat ik m’n tantekinderen weer mag knuffelen, die heb ik het meest gemist van alles. En het andere is thuis koken. Hoe fantastisch het Chinese eten hier is en hoe graag ik zou willen dat thuis net zo gemakkelijk was om snel en goedkoop lekker eten te scoren (7 Eleven, ik mis je nu al!). Ik mis gevulde keukenkastjes en gewoon een cracker voor jezelf kunnen maken. Of nog een restje rijst in een pan hebben staan en die eten met wat crispy chili als snack voor het koken. Dat je zeg maar niet voor élke hap eten de deur uit hoeft. Toch nog een kleine silver lining toen ik uit het vliegtuig stapte.


Ik kijk er vooral erg naar uit om lekker veel comfort food voor mezelf te maken. Met lekker veel deeg. Zoals deze miso-sesam-chocolate chip cookies. Ik heb in China en Thailand vlees gegeten, wat ik in Nederland nooit doe, dus het is wel weer tijd om even aan m’n voetprint te denken. Deze koekjes zijn gemaakt met Blue Band Heerlijk Romig, een plantaardig alternatief voor roomboter van koemelk. De koekjes zijn niet helemaal plantaardig want er zit ook ei in. Maar ja, alle kleine beetjes helpen en Blue Band Heerlijk Romig is top om mee te bakken. De koekjes zijn perfect knapperig maar ook smeuïg doordat je twee verschillende soorten suiker gebruikt. Ze worden nog harder als ze afkoelen, dus haal ze er niet te laat uit, dan behoud je die lekkere binnenkant.


* Dit recept is een betaalde samenwerking met Blue Band


INGREDIËNTEN (ca. 8 koeken)

110 gram Blue Band Heerlijk Romig

1 flinke eetlepel miso

100 gr donkerbruine basterdsuiker

70 gram kristalsuiker

1 ei

200 gram bloem

1 theel. bakpoeder

3 eetl. geroosterd sesamzaad

150 gram pure chocoladesnuf Maldon-zout


Nodig: met bakpapier beklede bakplaat


BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de Blue Band Heerlijk Romig in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de miso toe en roer tot die is gesmolten. Wel op laag vuur blijven doen, anders verbrandt ‘ie.

  2. Voeg de bruine suiker en kristalsuiker toe en meng.

  3. Zet het vuur uit, voeg het ei toe en meng.

  4. Voeg de bloem, de bakpoeder en het sesamzaad toe.

  5. Hak de chocolade in stukken en spatel door het deeg (houd een paar brokken apart).

  6. Gebruik een ijsschep als je die hebt om ballen van het deeg te scheppen. En pak anders gewoon een grote lepel. Duw de rest van de chocola in het deeg en bak 15-20 minuten tot de koeken goudbruin zijn.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


© 2021 ontwerp door Jasper Gottlieb.
Foto logo door Sophia van den Hoek | Studio Unfolded

bottom of page