top of page

Restjespannenkoek met tofu



Sorry dat je even moest wachten op dit recept. Ik heb een beetje drukke weken en eet in de avond elke keer boterhammen, chips of heel veel Ritter Sport. No spon, maar ze hadden een heel grote doos naar me opgestuurd die eet ik nu lekker leeg. Normaal is m'n avondeten jullie eetclubrecept, maar al deze dingen leken me niet zo geschikt. In dit recept heb ik dus maar groente die nog in de la lagen in een pannenkoek gedaan. Dat doe ik wel vaker, maar dan met meer beslag. Nu heb ik er een soort latkes van gemaakt, waarbij je al het vocht uit de groente knijpt zodat de pannenkoek extra crispy wordt.


Ik deed er ook blokjes soft tofu door. Niet silken dus, maar soft. Dat kan je kopen bij de toko en is een zachte variant van stevige tofu, als je dat nog volgt. Ideaal om zo mee te bakken omdat sommige stukjes een beetje kapot gaan en zich door de groente mengen, maar je ook nog hele blokjes tofu hebt die lekker romig zijn. De pannenkoek zelf is heel plain, dus je kan hem opleuken met wat je maar wil. Ik deed er Kewpie mayo en gim bovenop. Dat is nou eenmaal m'n quick fix voor als ik moe ben. Normaal doe ik dat op een rijstbowl met vega tonijn, nu op een pannenkoek.


O en heel goed nieuws: je kunt Solo nu pre-orderen! Dan krijg je hem als eerste op de mat, 3 september om precies te zijn. Volgende week gaan we alle recepten op de foto zetten. Heel leuk en spannend, en grote kans dat ik dan ook ietsje later ben met het recept. Nog meer goed nieuws, het is een nieuwe maand dus ik heb weer een nieuwe playlist voor je gemaakt. Luister hem hier.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

1 wortel

1/2 prei

zout

1 eetl. maizena

1 ei

100 g zachte of stevige tofu

zonnebloemolie om in te bakken

Kewpie mayonaise

5 g (1 pakje) gim


BEREIDINGSWIJZE

  1. Schil en rasp de wortel. Snijd de prei in dunne plakjes. Ik had in totaal iets van 200 gram groente, hoeveel prei of groente je hebt maakt niet zo veel uit. Je kunt ook geraspte ui en aardappel toevoegen.

  2. Breng op smaak met een snuf zout en meng. Laat 10 minuten staan zodat het vocht eruit komt.

  3. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de groente. Voeg de maizena en het ei toe en meng door elkaar.

  4. Snijd de tofu in blokjes en spatel deze voorzichtig door het mengsel. Het is niet erg als sommige stukjes kapot gaan.

  5. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en doe het mengsel in de pan. Vorm in een rondje en druk goed aan. De pannenkoek is vrij fragiel dus wees voorzichtig en laat het gewoon aan 1 stuk bakken, zo'n 5-8 minuten tot de onderkant goudbruin is.

  6. Laat de pannenkoek op een bord glijden. Zet het bord op de pan en draai de pan om, zodat je de andere kant van de pannenkoek kan bakken.

  7. Haal de pannenkoek als de onderkant ook goudbruin is uit de pan en serveer met de Kewpie en verbrokkelde gim eroverheen.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page