top of page

Tahin french toast

Foto van schrijver: emmadethouarsemmadethouars


Ik ben beland op de laatste Chinese stop voor deze reis. The end of an era. Ik ga hierna nog even een paar dagen naar Bangkok en dan vlieg ik vanuit daar naar huis. Ik ben nu in Guangzhou, de hoofdstad van Guandong. In Nederland noemen we deze regio Kanton en als de meeste westerse mensen aan Chinees eten denken, denken ze aan dit eten. Dimsum komt hier vandaan, maar ook char siu en ander geroosterd vlees, wontonsoep, hele vissen gestoomd met gember en bosui, dat soort dingen. Hongkong is ook Kantonees, dat ligt hier redelijk vlakbij, dus het eten is vergelijkbaar.


Iets wat ik echt fantastisch vind in Hongkong, zijn café's met french toast en broodjes ei. Bijna Amerikaanse diners, wat ook logisch is want het komt door Amerikaanse invloeden. Hongkong style omelet op fluffy wit brood is echt hemels. Een andere caféklassieker is de Hongkong style french toast. Vaak zit er dan pindakaas tussen twee (of soms drie!) sneetjes brood en er gaat een heerlijke drizze gecondenseerde melk overheen. Hier in Guangzhou heb je ook overal van dit soort café's, echt een droom. De pindakaas french toast staat al ergens als recept in de club, maar het leek me nu wel leuk om met tahin te doen.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

2 witte boterhammen

2 eetl. tahin

1 ei

50 ml melk

boter of olie om in te bakken 1 eetl. gecondenseerde melk


BEREIDINGSWIJZE

  1. Besmeer de boterhammen met 3/4 van de tahin. Kluts het ei met de melk en haal de boterham hier doorheen.

  2. Verhit een klontje boter of wat olie in een koekenpan en bak het brood op middelhoog vuur aan beide kanten bruin.

  3. Leg het brood op een bord en drizzle de rest van de tahin en de gecondenseerde melk erover.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


© 2021 ontwerp door Jasper Gottlieb.
Foto logo door Sophia van den Hoek | Studio Unfolded

bottom of page