top of page

Video: koelkasttourBijna altijd als ik een foto op Instagram zet waarin ook maar een glimp van m'n koelkast te zien is, krijg ik vragen of ik alsjeblieft een keer een tour van m'n koelkast wil plaatsen. Bij deze dus. Bijna een kwartier lang geef ik je toegang tot al mijn bakjes, sausjes en koelkastgeheimen. Wat een feest! In de video heb ik het trouwens over een bosui-video. Die heb ik wel al opgenomen maar die komt over een paar weken. Daarin laat ik je zien hoe je je bosui perfect snijdt, dat wilden jullie ook graag weten. En zoals je weet, your wish is my command.


Ik zet hier in de tekst ook even wat linkjes voor als je mijn koelkastgeluk wil nabootsen. Die plastic bakjes zijn van DuraHome, ik kocht ze op Amazon. Ik Nederland heb je dit soort plastic bakjes alleen bij de groothandel en dan zijn ze wegwerp, ik herbruik ze wel maar na een tijdje gaan ze toch kapot. Deze bakjes zijn perfect. Je moet wel het deksel er voorzichtig afhaken, maar dan blijven ze voor altijd goed en je kan ze zo heerlijk op elkaar stapelen. Inclusief verzendkosten waren de bakjes iets van 70 euro voor 70 bakjes in verschillende maten. Je kan ook een kleiner pakket kopen. En als je net zulke gekke vrienden hebt, kun je ook een grote bestelling plaatsen en de verzendkosten delen. Dit heb ik ook gedaan met Yvette en Vanja (hoi meiden!), die ik zo veel heb gestalkt hierover dat ze het inmiddels bakjesgate noemen. Maar ze zijn nu wel heel blij.


Ik koop veel sauzen die ik op rijst doe via de app Ochama of de website MyEushop. Die laatste moet je wel op je laptop doen, op mijn telefoon krijg ik altijd de hele site in het Chinees. Het zijn beide Chinese owned bedrijven, waar de focus dus meer ligt op Chinese producten en het aanbod daarin iets groter is. Maar MyEushop heeft dan bijvoorbeeld geen gochujang, dus je moet alsnog een beetje wisselen tussen (online) toko's.


De sauzen met dat mannetje erop zijn van het merk Fan Sao Guang of FSG. Heel vaak zijn die sauzen niet verkrijgbaar, dus ik sla altijd m'n slag als het wel zo is. Ik zie nu er wel een preserved raddish beschikbaar is, die heb ik zelf nog nooit geproefd. Maar anders moet je gewoon even in de pickled veggie of sauzen-sectie kijken. Soms kan je ook spicy pickled enoki in een zakje kopen dat is ongeveer hetzelfde. Ik ga altijd gewoon die hele sectie af om te kijken wat me lekker lijkt en doe dan maar wat in m'n mandje.


Verder is mijn favo vega tonijn dus Vuna van Garden Gourmet, heb ik qua mayo altijd Zaanse, Amora en Kewpie in huis en heet het Koreaanse rijstdrankje wat ik laat zien sikhey. Dat kan je ook op al die sites en gewoon bij de toko kopen. Wel dus aanlengen met wat ijs, zodat het kouder maar ook minder zoet wordt doordat het verdunt. De chili-olie die ik liet zien is van Chilli Chan's en de cashewsaus van White Mausu. Die cashewsaus is dus niet meer verkrijgbaar maar heel veel andere lekkere sauzen wel. In Rotterdam verkoopt Studio Unfolded het merk, en anders weer even een groepsbestelling plaatsen om verzendkosten te delen. En als je in de buurt van Arnhem bent moet je even langs Pickle de winkel voor lekkere pickles en sausjes.

198 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page