top of page

Vietnam

Bijgewerkt op: 31 mei 2023
Hanoi


Giang cafe - bestel hier de egg coffee. Warm of koud, allebei lekker. Hanoi specialiteit en echt super super lekker.

Bun cha nem cua be dac kim - Bun cha is een van m'n favo gerechten ik eet dit echt HEEL vaak. Dit is DE spot om het te eten. Gekarameliseerde bbq pork, in een soort zoetzuur soepje met noedels om in de dippen en heel veel verse kruiden. Een andere goede spot om dit de eten zit naast GA hostel op een hoekje. Als je met je rug naar het hostel staat ongeveer 100m naar links.

Banh cuon gia truyen - Verse rijstvellen met pork erin (of chicken of shrimp maar pork is origineel en natuurlijk het lekkerst want het is pork), echt super super lekker. Je kan dit door de hele stad eten maar hier het lekkerst.

Banh mi 25 - Je kan natuurlijk op elke straathoek banh mi kopen maar ik vond deze (ik had de mixed pork) erg lekker! Je krijgt ook een gratis theetje en er liggen bananen op tafel die je mag eten.


Halong Bay/Cat Ba

Als je genoeg geld en/of weinig tijd hebt zou ik een tour doen. Je kan overal in Hanoi dingen vinden en je kan zelf kiezen hoeveel dagen en nachten je wil, en of je op een party cruise wil of op een wat rustigere. Dit is alleen een stuk duurder dan het zelf doen. Er worden ook hele goedkope tours aangeboden maar die schijnen niet goed te zijn.


Als je op eigen gelegenheid wil kan je in Cat Ba slapen, ongeveer 5 uur met de bus van Hanoi. Dat deed ik. Dan kan je vanaf daar een dagje boeken.


Eten in Cat Ba doe je bij Phuong Nhung, ik dacht zelf dat ik een soort hidden gem had ontdekt tussen alle toeristische crap restaurants maar kennelijk is het nummer 2 op tripadvisor haha. Verder is het eten echt vies, duur, en toeristisch. Maar ik heb hier gewoon elke maaltijd gegeten echt heel lekker!! Als je een stukje doorloopt heb je links een brug met daarop street food waarvan 1 vrouwtje allemaal toetjes verkoopt voor 70 cent ofzo. Je kan niks lezen, alles in het Vietnamees, maar ik heb hier elke avond gewoon naar de groene sticky rice + grote ton kokosijs gewezen en dan maakt ze het lekkerste toetje ooit voor je.

SaPa

SaPa zou ik wel op eigen gelegenheid doen en niet op tour, als je niet alleen bent. Vooral omdat je dan de eerste nacht in een hotel kan slapen en niet al kapot van de busreis aan je trekking moet beginnen. Veel tours zeggen dat ze 4 nachten zijn maar dan zijn 2 nachten in de nachtbus. Niet echt waar voor je geld dus.


Wij hebben van tevoren Shosho Laochai (Facebook) een berichtje gestuurd om de homestay bij te doen. We gingen uiteindelijk met haar zus Su en ze waren allebei echt geweldig. Wij deden 2 dagen 1 nacht. En je gaat 's avonds lekker happy water (rijstwijn) met ze drinken en kaartspelletjes spelen. Hun moeder kookt luncht voor je als je wil, echt een super leuke ervaring en we zijn ook onderweg geen andere toeristen tegen gekomen.

Phong Nha

Beroemd om de grotten, je kan naar de dark cave en paradise cave moet super vet zijn. Grotten zijn niet echt mijn hobby en ze zijn vrij duur dus ik heb gewoon 1 dagje de scooter gehuurd en toen zijn we met wat mensen door de vallei gaan rijden en lekker gegeten en naar een hele mooie viewpoint gereden met hangmatten waar je in de rivier kon zwemen. Super leuk!!


Eten tegenover Easy Tiger (hostel waar ik sliep_zit een BBQ pork tentje. Daar had ik hele lekkere noedels met pork en pinda sausje heel goedkoop. Verder was het eten daar niet lekker omdat het net als Cat Ba allemaal op toeristen gericht is.


Bij the pub with the cold beer ofzo kan je je eigen kip vermoorden. Hoeft niet, je kan ook gewoon kip bestellen. Die is ook lekker met een pindasausje.

Hoi An


Bale Well - staat ook in de LP maar echt heen gaan! Je krijgt een set menu en moet zelf spring rolls maken met bbq pork en pork sate, pannenkoekjes, kimchi en een super lekker sausje. Als toetje de mango puree kiezen die was ook echt goddelijk!

Madam Khan - Banh mi queen - OMG deze banh mi is het lekkerst ooit. Er gaan echt 100 dingen op allemaal verschillende sausjes maar de smaak klopt echt heelmaal. Lekkerste banh mi die ik heb gegeten in heel Vietnam.

Verder is Cao lau een Hoi An specialiteit hele lekkere speciale noedels met pork, veggies, sausje en knapperige rijstkoekjes erop ERG lekker.


Ho Chi Minh

Slapen in district 1, daar zijn de meeste restaurantjes en leuke dingen.


Eten

Lang Nuong Nam Bo - Speenvarken met shiny crispy huidje en super mals, je kan een hele of een halve bestellen (halve = voor 2 personen). We zagen hier ook heerlijke vissen, bbq en vanalles voorbij komen maar speenvarken was echt goddelijk!

Bun cha 145 - Hele lekkere bun cha en ook andere lekkere kleine gerechtjes.
122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Thailand

Taiwan

Japan

تعليقات


bottom of page